Мій часник став розміром з кулак, бо даю йому “коктейль богатиря” в липні: 3 прості добрива творять дива

Соковитий і великий часник – мрія кожного городника. Для того, щоб досягти такого результату, необхідно правильно підживлювати рослину у липні, коли часник активно набирає масу зубчиків.

У цей період підгодовувати рослину потрібно саме для цієї мети. Азотні добрива вже не настільки потрібні, оскільки вони сприяють розвитку зеленої маси та стрілок, тоді як калійно-фосфорні добрива підходять найкраще.

Суперфосфатне підживлення

Суперфосфатне підживлення дає фантастичний результат для багатьох овочів, у тому числі для часнику. Щоб приготувати розчин для добрива, потрібно взяти дві столові ложки суперфосфату, розчинити у відрі води та полити під корінь часнику. Для позакореневого обприскування необхідно зменшити пропорцію добрива вдвічі.

Підживлення сіллю

Якщо листя часнику набуло жовтого кольору, рослину потрібно підгодувати сіллю. Це може бути ознакою дефіциту необхідних елементів. Для підживлення беруть три-чотири столові ложки солі, розводять у 10 літрах чистої теплої води та ретельно поливають грядки з часником.

Чим підживити часник в липні
Чим підживити часник в липні

Підживлення золою

Зола – це класичне підживлення, яке століттями залишається однією з найпотужніших та найпопулярніших. У ній містяться калій, фосфор та магній, які дадуть часнику все необхідне. Деревну золу можна просто розкидати по грядках і залити водою, але краще зробити настій. Для цього беруть склянку золи та настоюють у відрі води протягом двох днів. Після цього настій потрібно процідити та полити часникові грядки.

Поради з внесення добрив

Будь-які добрива необхідно вносити по вологому ґрунту, щоб уникнути опіків рослин. Робити це найкраще рано-вранці або вже ввечері. Завдяки таким простим маніпуляціям, можна виростити великі, смачні та здорові головки часнику.

Дотримуючись цих рекомендацій, городники зможуть отримати багатий і якісний урожай часнику, який буде радувати своїм смаком і розміром.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини