Літній коктейль для городу: ці 3 простих інгредієнта перетворять ваші помідори і огірки на “суперзірок” дачі

Сьогодні розповімо, як захистити посадки томатів та огірків від численних захворювань, а також у кілька разів підвищити їхню врожайність.

Небезпечні недуги чатують на наші овочеві культури найчастіше у другому періоді їх вегетативного розвитку. Цьому сприяє тепла погода поряд із підвищеною вологістю.

Хвороби, що поширюються, негативно впливають на зростання рослин, знижують кількість зав’язей, роблять урожай мізерним і поганої якості, а також можуть призвести до загибелі куща. Саме тому так важливо вчасно проводити профілактику.

Для цього є один дієвий засіб, який легко приготувати. Нам знадобиться йод, найкраще у вигляді водного або гліцеринового розчину, такого як Люголь.

Для приготування розчину потрібно змішати 3 літри теплої води, 300 мл нежирного молока або сироватки та 1 чайну ложку Люголю. Усі компоненти ретельно перемішуються, і отриману рідину використовують для обприскування огіркових кущів у вечірній час. Таку обробку слід проводити раз на два тижні.

Експерти розповіли про методи захисту томатів та огірків від захворювань
Експерти розповіли про методи захисту томатів та огірків від захворювань

Молочно-йодний коктейль прискорить зростання рослин, захистить їх від численних хвороб та негативних факторів навколишнього середовища, допоможе швидко відновитися після стресів, відлякає шкідників, прискорить дозрівання плодів і зробить їх хрусткими та солодкими.

Не забувайте про своєчасний полив городу, адже аномальна спека, яка панує зараз в Україні, “сушить” землю дуже швидко. Проте в самий розпал спеки поливати не варто. Краще зробити це рано-вранці або ж вже ввечері.

Застосовуючи ці поради, городники зможуть значно покращити стан своїх рослин і отримати багатий, якісний врожай.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини