Цибулевий бум у липні забезпечено: дала овочу це дармове добриво і город перетворився на “золоту жилу”

Щоб захистити цибулю від гнилі та наситити її всіма мікроелементами, в липні потрібно вносити добрива з деревної золи. Їх просто приготувати власноруч, а ефект від такого підживлення буде супер.

За один сезон можна зробити 3-4 підходи.

Вперше золу слід внести під час перекопування ґрунту перед посадкою, щоб уникнути шкідників. Це допоможе наситити ґрунт кальцієм, калієм, магнієм, азотом та іншими мікроелементами, що містяться в золі.

Вдруге рекомендується зробити зольний розчин і внести його на самому початку липня, коли цибуля починає формувати голівки. Для цього потрібно на одне відро чистої відстояної води розвести один літр деревної золи. Таким розчином необхідно пролити цибулю по вологій землі. Робити це потрібно після заходу сонця або до його сходу, щоб уникнути опіків на пір’ї.

Додатково, в середині липня можна розсипати золу в сухому вигляді безпосередньо в ґрунт під коріння цибулі. Просто розсипайте золу по грядці, зверху пролийте підігрітою відстояною водою через сито, щоб ґрунт не розмивався, і чекайте розкішний урожай.

Городники розкрили секрет вирощування великої цибулі в липні
Городники розкрили секрет вирощування великої цибулі в липні

Трьох підживлень з деревної золи цілком вистачить, щоб виростити величезні головки цибулі. Але якщо помітно, що цибулі не вистачає кальцію, можна зробити і четверте підживлення, яке запобігає усушенню та розшаруванню цибулин, зберігаючи врожай у кращому вигляді.

У липні важливо регулярно поливати цибулю, особливо в посушливу погоду. Прополювання грядок допоможе уникнути конкуренції з бур’янами за поживні речовини. Слід видаляти хворі або пожовклі листки, щоб запобігти поширенню захворювань. Ближче до кінця місяця можна припинити полив, щоб цибулини почали дозрівати.

Дотримуючись цього простого алгоритму, можна насолоджуватися плодами своєї праці наприкінці липня – початку серпня!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини