Мої буряки найсолодші в селі, бо знаю трюки, які роблять їх зіркою городу навіть при пізній посадці

Для посадки буряків у липні необхідно створити сприятливі умови для отримання гарного врожаю. Постійний догляд, прополювання, розпушування грядок, полив та підживлення сприятимуть плодоношенню.

Буряки потребують кореневих та позакореневих добрив, що містять калій, фосфор та азот.

Саме ці мікроелементи зроблять буряк солодким і м’яким. Без такого підживлення овоч стане твердим та гірким. Насамперед висаджуйте рослину обов’язково у вологий ґрунт у вечірні або ранкові години.

Перше добриво готується із золи. У відрі води розмішайте три склянки золи та полийте рослину під корінь, залишки золи на дні відра вилийте у лунки. Для захисту від шкідників та створення сприятливих умов у ґрунті використовуйте добриво з курячого посліду. У відрі води розмішайте один кілограм курячого посліду і залиште настоятися на десять днів. Для поливу розбавляйте один літр готового настою у відрі води.

Ефективним замінником хімічних добрив є розчин із коров’яку. У десяти літрах води розмішайте коров’як і полийте рослини по одному літру на кожен кущ.

Експерти розповіли про перевірені способи догляду за буряками
Експерти розповіли про перевірені способи догляду за буряками

На етапі цвітіння використовуйте настій із бур’янів. У ємність із водою помістіть бур’яни з кропивою та дайте настоятися чотирнадцять днів. Для поливу розбавляйте один літр готового настою у відрі води.

Для покращення смаку буряків, насичення овочів натрієм і зміцнення їх імунітету використовуйте сольове добриво. Для поливу розмішайте двадцять грамів солі у відрі води. Використовуйте це підживлення два рази протягом періоду дозрівання.

Дотримання цих простих рекомендацій допоможе отримати щедрий і якісний врожай буряків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини