Не викопуйте часник, поки не дасте йому це диво-добриво: за тиждень голівки виростуть удвічі більшими

Якщо вже посаджено часник, вирощено добрі пір'я, обрізано стрілки і ви чекаєте на врожай, не думайте, що робота завершена. Розповідаємо про важливу дію в липні.

У цей період часник потребує останнього підживлення перед збиранням, щоб голівки були в півтора-два рази більшими.

Азотні добрива потрібні часнику, коли розвивається листова частина та пір’я. Але у липні вже пізно годувати азотом, оскільки в цей час формується головка, і рослині потрібні калій та фосфор, щоб підземна частина була великою, ароматною та корисною.

Ідеально підходить для цих цілей добриво під назвою монофосфат калію. Для посилення ефекту його можна змішати з деревною золою, яка теж є джерелом фосфору та калію. Перше підживлення потрібно зробити саме золою. Ця речовина допомагає знизити кислотність ґрунту, трохи залужити її та дати рослині не тільки калій, але й кальцій з фосфором.

Городники розкрили секрет вирощування часнику з липневим підживленням
Городники розкрили секрет вирощування часнику з липневим підживленням

Щоб зола дала найбільш позитивний ефект, необхідно на одне відро води додати один склянку золи та ложку лимонної кислоти для покращення всмоктування та розчинності всіх компонентів. Таке добриво отримує хелатну форму, яка дуже легко засвоюється рослинами.

Розчин необхідно настояти протягом години, щоб фосфор та калій краще засвоювалися рослиною, і ретельно пролити грядки. На кожен квадратний метр необхідно внести приблизно по одному відру такого підживлення.

Підживлення можна або змішувати, або чергувати: один тиждень золу, інший – монофосфат. Але якщо ґрунт занадто лужний, золу використовувати не варто, оскільки це ще більше розбалансує ґрунт і голівки будуть дуже дрібними. У такому випадку використовуйте тільки монофосфат калію до початку серпня.

Слідуйте цим порадам, і врожай вашого часнику стане значно кращим!

Популярне

Подібні новини