Беру дріжджі та секретний інгредієнт для гігантського врожаю: сусіди прибігають з лінійкою міряти мою моркву

Морква — це унікальна рослина, яку багато хто вважає найневибагливішою у догляді. Посіяв, прорідив, і можна збирати гарний урожай. Однак це не зовсім так.

Щоб отримати щедрий врожай, моркву потрібно правильно підживлювати.

Якщо викопана в липні молода морква виявилася не солодкою, її необхідно обприскувати сірчанокислим марганцем. Процедуру слід робити двічі — на початку липня та наприкінці місяця. Для цього розводимо марганцівку в кількості 30 грамів на відро теплої води та поливаємо грядки.

Якщо морква в липні залишається маленькою або має мляве бадилля, її можна підживити за допомогою дріжджів. Це дуже простий рецепт: у відро води додаємо 100 грамів дріжджів та дві столові ложки цукру. Настоюємо суміш протягом кількох годин, після чого ще раз перемішуємо і поливаємо моркву. Таке підживлення стимулює ріст коренеплоду та покращить стан бадилля.

Експерти розповіли про перевірений спосіб вирощування моркви
Експерти розповіли про перевірений спосіб вирощування моркви

Для здорових рослин також підійде простий кропив’яний настій. Заливаємо свіжу кропиву без насіння водою, настоюємо два тижні, розбавляємо чистою водою у пропорції один до десяти та поливаємо грядки. Важливо не перестаратися з внесенням цієї підгодівлі — достатньо один-два рази за сезон у липні та серпні. Після такого догляду плоди виростуть великими, цукристими, солодкими та насиченими каротином.

Не забувайте про полив ваших рослин на городі. Рекомендується проводити полив у ранковий або вечірній час. В найспекотніші години робити цього не варто, аби рослини не отримали опіків.

Дотримання цих простих порад допоможе виростити смачну і здорову моркву, яка стане окрасою будь-якого столу.

Популярне

Подібні новини