Липневі хитрощі для морквяного достатку: перетворюємо звичайні грядки на золоту жилу. Простий рецепт куми

Липень – це час активного догляду за морквою, якщо є бажання зібрати великий урожай корисного та солодкого коренеплоду. Дотримання певних заходів дозволить досягти бажаного результату.

Перш за все, важливо проріджувати моркву. Оскільки насіння моркви дуже дрібне, посів виходить надто густим. Щоб уникнути загущених насаджень, слід проріджувати моркву, інакше вона виросте дрібною та не зможе нормально розвиватися. Цю процедуру слід робити 2-3 рази за сезон. Перше проріджування виконується після появи перших листків, друге – у липні, коли плоди починають формуватися. До речі, в цей час вже можна використовувати дрібну моркву для салатів чи супів.

Важливо дотримуватися відстані між плодами – оптимально, якщо між двома коренеплодами буде близько 5 сантиметрів.

Також у липні необхідно підгодувати моркву. На початку розвитку рослини потрібно додавати азотовмісні добрива, але в липні слід робити підживлення з калієм та фосфором. Ці добрива потрібні для зростання та розвитку самого плоду, а не зеленої маси. Ідеально підійде розчин із деревної золи, що містить багато калію та близько 30 інших мікроелементів.

Городники розповіли про дієве добриво для моркви в липні
Городники розповіли про дієве добриво для моркви в липні

Останнім заходом для догляду за морквою є профілактична обробка від комах та захворювань. Морквяна муха, блошка, борошниста роса або біла гнилизна – будь-яка з цих проблем може позбавити урожаю, тому обробки треба проводити обов’язково.

І, звичайно, слідкуйте, щоб поряд з морквою не росли бур’яни, які крадуть корисні мікроелементи у коренеплоду.

Дотримання цих простих рекомендацій допоможе отримати здорову та врожайну моркву, яка порадує своїми смаковими якостями.

Популярне

Подібні новини