Мої сусіди думають, що я купую перці в магазині – настільки вони великі та соковиті: а секрет успіху простий

Майже кожен дачник вирощує на своїй ділянці перець – це не найвибагливіша культура, і при правильному догляді наприкінці сезону можна отримати непоганий урожай.

Цей овоч дуже корисний і містить навіть більше поживних речовин, ніж помідори чи огірки. Однак, без підгодівлі виростити багато великого і солодкого перцю не вийде. На стадії плодоношення кущ буквально висмоктує корисні речовини з ґрунту, тому запаси потрібно регулярно поповнювати.

Відмінним рішенням для добрива молодого перцю будуть сечовина та суперфосфат. Ці два мінеральні підживлення надають рослині потрібну кількість азоту та фосфору, а калій сприяє розвитку стебла та листя. Починаючи з середини липня, рослині потрібно давати набагато більше калію. Для цього на одне відро води додається чайна ложка сульфату калію, ложка карбаміду та дві ложки суперфосфату.

Такий розчин ретельно перемішується і розподіляється по одному літру на кожен кущик перцю. А вже на початку серпня потрібно зробити інше підживлення – воно необхідне для продовження плодоношення та для майбутнього врожаю. Для цього беруться дві ложки суперфосфату та дві ложки калійної солі, які розводяться на одне відро теплої води. Потім аналогічно по одному літру розчину вносять під кожну рослину перцю на ділянці.

Городники розкрили рецепт добрива для підвищення плодоношення перцю
Городники розкрили рецепт добрива для підвищення плодоношення перцю

Як додаткове підживлення для стимулювання формування перців і для інтенсивного плодоношення можна використати кропив’яний настій. Для цього потрібно набити відро кропивою та залити його теплою водою до країв. Залишити такий розчин настоюватися протягом 1-2 тижнів, і коли кропива повністю опуститься на дно, наш концентрат готовий.

Розводимо по одному літру такої настойки на відро води та рясно поливаємо перці для збільшення розміру плодів та для захисту від хвороб наприкінці липня.

Правильне підживлення та догляд за перцем у липні та серпні забезпечить вас багатим урожаєм великих і смачних плодів.

Популярне

Подібні новини