Влаштувала “мурашиний апокаліпсис” з кухонних засобів на дачі і стала героїнею серед сусідів: ділюсь методом

Мурахи виглядають дуже маленькими і нешкідливими, але осідаючи на вашій ділянці, можуть спричинити багато проблем. Вони висмоктують соки з рослин і сприяють розмноженню попелиць.

Мурахи кусають листя, плоди, насіння і пошкоджують розсаду, а також квіткові бруньки.

Вдома мурахи псують запаси їжі, можуть осідати на одязі і боляче кусатися. У передмісті переважають червоні, зелені, чорні та жовті мурахи-злодії, а іноді можна зустріти великих чорних лісових мурах. Маленькі фараонові мурахи, розміром близько 2 мм, живуть у будинках і квартирах, можуть також селитися на дачі.

Мурахи псують декоративний вигляд ділянки. Мурашник у центрі альпійської гірки або поблизу дитячого майданчика прибрати нелегко. Мурахи, як і кроти, псують землю, наповнюючи її нескінченними проходами. Завдяки численним тунелям у землі порушується повітро- і водопроникність ґрунту.

Досвід показує, що магазинні продукти не допомагають позбутися мурах. Тому безпечніше робити засоби самостійно, тестуючи різні недорогі варіанти. Щоб позбутися мурах з ділянки, важливо знайти місце їх проживання. Вони обирають місця, де земля рідко обробляється, оскільки не люблять, коли їх територію турбують. Знайшовши гніздо, можна починати боротьбу, але важливо розуміти, що знищення мурах може порушити екологічну рівновагу, тому не варто повністю їх знищувати.

Городники розповіли, як швидко та легко позбутися мурах на городі
Городники розповіли, як швидко та легко позбутися мурах на городі

Якщо мурахи не турбують і не шкодять врожаю, краще їх не чіпати. Краще бачити десятки інших комах, ніж голе поле, випалене хімікатами. Один з методів боротьби з мурахами – використання сірчаної кислоти. Знайдіть виходи з мурашників, викопайте траншеї глибиною близько двадцяти сантиметрів, залийте їх розчином сірчаної кислоти і підпаліть. Пари кислоти поширюватимуться в сторони і вглиб ґрунту, не даючи мурахам втекти.

Другий варіант – борна кислота. Вона вбиває мурах під час їжі. Оскільки мурахи не їдять чисту кислоту, її потрібно змішати з приманкою, наприклад, з манною крупою або вареним жовтком у співвідношенні 1 до 10 і підсолодити цукром або медом. Скачайте кульки та розсипте по ділянці і мурах втечуть, як ошпарені!

Популярне

Подібні новини