Йодотерапія для огірків: як я випадково винайшла “стероїди” для рослин і стала королевою городу в селі

Якщо обробляти рослини йодовим розчином з ранніх етапів розвитку, можна взагалі відмовитися від шкідливих хімічних добрив, пестицидів та фунгіцидів.

Такий розчин забезпечить надійний захист від бактерій, грибків та інфекційних хвороб огірків, допоможе впоратися з перепадами температури та вологості, захистить від атак шкідників.

Обробка огірків водним розчином йоду та внесення підживлення дозволяють захистити як дорослі рослини, так і розсаду, а також насіння після висадки у ґрунт. Насіннєвий матеріал обробляють перед посівом йодовим розчином, зрілі рослини можна підгодовувати кореневим способом або за допомогою обприскування.

Йод часто допомагає вилікувати наявні захворювання та позбутися шкідників на різних частинах рослини. Проте, він також відмінно зарекомендував себе як профілактичний засіб. Користь йоду для розсади огірків та зрілих рослин полягає ще й у тому, що цей елемент бере участь у біологічних процесах рослини та в азотному обміні в ґрунті.

Експерти розповіли про ефективне підживлення огірків
Експерти розповіли про ефективне підживлення огірків

Йод має чудовий ефект на огірки та насіння під час дозрівання:

  • Насіння проростає набагато швидше.
  • Стимулює зростання кущів та обмін речовин у рослині.
  • “Підстьогує” цвітіння, з’являється більше зав’язі.
  • Підвищує тривалість життя рослини, що забезпечує більше огірків з одного куща.
  • Дія йодного розчину порівняна з мідьвмісними фунгіцидами, але коштує набагато дешевше.

Приготувати таке класне підживнення неймовірно просто. На три літри теплої відстояної води додайте дві краплі 5-відсоткового йодного розчину. Отриманим добривой полийте розсаду під час зростання, а також після пересадки розсади на грядки. Лйте по півлітра розчину на кожен кущ огірка.

Для позакореневого підживлення та обприскування кущів розчин готується трішки інший. На відро води додайте 5-10 крапель йоду, після чого обприскайте рослини за допомогою пульверизатора.

Бажаємо успіхів та рясного врожаю на вашій городній ділянці!

Популярне

Подібні новини