Баба Зіна здивувала все село: її буряки виросли розміром з кавун завдяки простому рецепту з 3 інгредієнтів

Буряк – одна з найпопулярніших культур на дачних ділянках, і сезон збирання цього коренеплоду стрімко наближається. Наприкінці липня буряк нарощує коренеплід максимально інтенсивно.

В цей період дачникам необхідно підгодувати рослину, щоб простимулювати її розвиток. Це підживлення є найважливішим, оскільки при своєчасному внесенні добрива можна виростити максимально великий і дуже солодкий коренеплід.

У цей період буряк потребує великої кількості калію та фосфору. Калій відповідає за якісні характеристики буряка – розмір, колір та смакові якості. Цей елемент майже завжди знаходиться в дефіциті, оскільки рослина споживає його в першу чергу. Фосфор забезпечує хорошу роботу кореневої системи, допомагає бурякам пережити перепади температури, сильний вітер і дощі, а також робить зберігання плодів максимально надійним та безпечним.

Крім цих двох мікроелементів, буряку потрібен і натрій. При його дефіциті листя можуть червоніти. У цьому випадку допоможе звичайна кухонна сіль, яка зробить плід смачним і дуже солодким.

Городники розповіли, навіщо підживлювати буряки сіллю
Городники розповіли, навіщо підживлювати буряки сіллю

Підживлення готується дуже просто: візьміть 1 склянку деревної золи на кожен метр посадок і додайте одну столову ложку кухонної солі на кожен квадратний метр. Змішайте ці дві порошкоподібні речовини та припорошіть міжряддя буряків. Через годину закладіть ці компоненти в землю і рясно полийте буряк.

Окрім того буряк обожнює борну кислоту, яка спритиме захисту рослину від хвороб та шкідників, а також простимулює прискорене формування плоду.

Дотримуйтесь наших порад і рясний врожай соковитих овочів точно потішить вас та вашу родину!

Популярне

Подібні новини