Забула про проблеми з огірками, коли почала їх обприскувати цим аптечним “еліксиром”: урожай – просто атас

Багато людей стурбовані проблемою зміцнення власного імунітету. Перед городниками ж стоїть ще одне важливе завдання – підвищити захисні сили своїх рослин.

Адже слабкий саджанець не здатен правильно розвиватися і навряд чи принесе вам добрий врожай. У сьогоднішній статті розповімо про підживлення, яке здатне допомогти огірковим посадкам у цій непростій справі.

Для приготування добрива знадобляться два дешевих аптечних препарати – розчин аміаку та саліцилова кислота. Отже, 40 мл 2-відсоткової кислоти та одну столову ложку 10-відсоткового аміаку додають в 1 літр теплої води та ретельно перемішують.

Після цього отриманий концентрат потрібно залити ще п’ятьма літрами чистої води, і вже потім використовувати для листового обприскування огіркових кущів.

Подібну процедуру дачники радять проводити раз на 2-3 тижні. Аміачно-саліцилове добриво значно підвищить імунну систему рослин, вбереже від розвитку небезпечних захворювань, захистить від нападок комах-шкідників, допоможе хворим рослинам швидко відновитися, сприятиме швидкій адаптації після стресів, викликаних різними факторами, забезпечить перебіг метаболічних процесів у клітинах, продовжить період плодоношення та благотворно вплине на смакові якості та розмір майбутнього врожаю.

Городники розповіли, як зміцнити здоров'я огірків в липні
Городники розповіли, як зміцнити здоров’я огірків в липні

Перевага цього підживлення ще й у тому, що воно не здатне нашкодити ні людині, ні довкіллю.

Зазначимо, що регулярний догляд за огірками в липні є вкрай важливим для забезпечення стабільного врожаю. Підживлення та обприскування допомагають рослинам боротися зі шкідниками та хворобами, підвищуючи їх стійкість до стресів.

Достатня кількість поживних речовин сприяє кращому розвитку плодів та подовжує період плодоношення. Доглядаючи за огірками в липні за нашими порадами, ви забезпечите собі багатий і якісний урожай.

Популярне

Подібні новини