В липні насипала жменю солі під кущ смородини: тепер сусіди заздрять моєму врожаю, а ягоди, як цукерки

Сьогодні ми поговоримо про благотворний вплив кухонної солі на смородинові кущі. Деякі вважають хлорид натрію некорисним, проте цю речовину не можна повністю виключити із нашого раціону.

А ще сіль допомагає нашим рослинам та вирішує безліч проблем на присадибній ділянці. Вона зміцнює імунітет, підвищує захисні сили культур, покращує їхню стійкість до кліматичних змін, нормалізує обмінні процеси, допомагає засвоєнню поживних речовин, бореться з деякими комахами та небезпечними захворюваннями і робить плоди смачнішими та солодшими.

Щоб збільшити цукристість ягід смородини, готують наступний розчин: 1 столову ложку кухонної солі розводимо у відрі теплої води. Готовий склад вносимо під корінь 1 раз на 3 тижні. Для профілактики та лікування фітофторозу 1 склянку хлориду натрію додають у 10 літрів відстояної води та перемішують до повного розчинення.

Отриману рідину використовують для листової обробки смородини. Плівка, яку утворює дане добриво, запобігає поширенню грибкових спор і відлякує деяких шкідників.

Городники розповіли, як підживлювати смородину сіллю
Городники розповіли, як підживлювати смородину сіллю

У липні догляд за смородиною потребує особливої уваги. Не забувайте регулярно поливати кущі, адже нестача вологи може негативно позначитися на врожаї. Особливо враховуючи аномальну спеку, яка накрила Україну. Та робити це треба рано-вранці або вже коли сонце зайде за небосхил. В розпал соняної активності поливати рослини категорично не рекомендуємо!

А мульчування ґрунту допоможе зберегти вологу та забезпечити рослини необхідними поживними речовинами.

Обрізка зайвих пагонів сприятиме кращому провітрюванню та розвитку кущів, що позитивно вплине на якість і кількість ягід.

Дотримуйтесь цих простих та ефективних порад, і збиратимете рясний врожай солодких, як мед, ягід.

Популярне

Подібні новини