Посипала 50 років тому грядки цим “порошком безсмертя” і мої овочі досі не знають хвороб, а я – клопоту

Напевно, будь-який дачник зрадіє коли дізнається про добриво, яким можна один раз за півстоліття посипати город і на цей час забути про хвороби, шкідників та часті підживлення посадок на городі.

Ви знали, що для всіх рослин на вашій ділянці життєво важливим є кальцій? Він гарантує надійне зчеплення клітин рослини одна з одною, а при дефіциті кальцію в клітини потрапляють патогени, що викликають ураження шкідниками та в’янення будь-якої рослини, як декоративної, так і сільськогосподарської.

Саме дефіцит кальцію у ґрунті викликає ураження перців і томатів вершинною гниллю, а картопля, цибуля, капуста та інші овочі починають сильно хворіти. Вирішити це питання надовго можна за допомогою звичайної мармурової крихти. Вона буде довгі роки повільно розчинятися та віддавати в землю кальцій, завдяки чому рослини отримають все необхідне.

Городники розповіли про добриво для овочів, яке треба вносити раз на 50 років
Городники розповіли про добриво для овочів, яке треба вносити раз на 50 років

Мармуровою крихтою необхідно посипати і відкриті грядки, і землю у теплицях. Поступово дрібна фракція перетворюватиметься у розчинну форму, при цьому уде виділятись вуглекислий газ в ґрунт та атмосферу.

Жодне інше добриво зробити цього більше не зможе. Один раз просипте свою ділянку мармуровою крихтою, і взагалі забудьте про кальцієві добрива, шкідників та хвороби на довгі десятиліття.

На кожен квадратний метр землі потрібно внести 500 грамів мармурової крихти і ретельно перемішати її із ґрунтом. Єдиний недолік цієї підгодівлі – це її висока ціна, але раз на півстоліття завжди можна собі дозволити.

Спробуйте, і ми впевнені, що жодного разу ви про це пошкодуєте, а сусіди лише питатимуть ваш секрет! Бажаємо успіхів.

Популярне

Подібні новини