Плюнула на всі добрива і просто полила буряк цим: тепер мої коренеплоди великі і солодші за “Київський торт”

Буряк - невибагливий овоч в плані доглду. Проте якщо ви скористаєтесь підживленням, про яке ми сьогодні розповімо, то зберете більш крупні та солодкі плоди.

Буряк нечасто атакують шкідники, він рідко хворіє, не дуже чутливий до холодів і сонячного світла, і не потребує частих підживлень. Але є одне добриво, яке тричі дають за період вегетації, і буряк виростає дуже смачним та солодким.

Це сольове підживлення, про яке варто знати кожному городнику!

Користь солі полягає в тому, що вона покращує смакові якості буряків. Сіль провокує накопичення цукрів у складі буряків, тому вони стають солодшими, а плоди виростають більшими і міцнішими. Також важливо, що сіль насичує землю натрієм. У надмірних дозах цей мікроелемент негативно впливає на розвиток культур, а ось у малих дозах натрій дуже корисний для нормалізації розвитку рослин.

Якщо листя буряку починає червоніти, саме час вносити сольове підживлення та компенсувати нестачу натрію. Найважливішим сольовим підживленням є липневе – у цей час рослина відчайдушно потребує мікроелементів для формування плоду, і тому це буде своєчасним та ефективним заходом.

Агрономи розповіли, чим підживити буряк в липні
Агрономи розповіли, чим підживити буряк в липні

Але сіль треба вибрати правильно – варто застосовувати звичайну харчову, не йодовану сіль, та обробляти рослини, коли сонця вже немає на небосхилі.

Для зрошення потрібен розчин із відра води та 1 столової ложки солі. Розмішуємо до повного розчинення та поливаємо буряк прямо по листю. Така концентрація безпечна для рослин, а буряк виросте по-справжньому великим та солодким! Це перевірено на практиці багатьма українськими дачниками.

Не забувайте про регулярний полив. Зараз в Україні аномальна спека, тому всі овочі відчувають “спрагу”. Та не лийте воду в розпал спеки – краще рано-вранці або вже під вечір.

Популярне

Подібні новини