Мої томати завжди розміром з кавун, а огірки – як бейсбольні бити: все завдяки цьому елементарному добриву

Досвідчені городники часто рекомендують використовувати натуральні корисні підживлення для рослин. Це не лише економічно вигідно, але й приносить користь коренеплодам та всьому врожаю.

Екологічні добрива роблять урожай соковитішим і збільшують відсоток його плодоношення. Одним із найефективніших варіантів підживлення для овочів є монофосфат калію.

Монофосфат калію має величезну кількість переваг. Крім забезпечення рослин корисними мікроелементами та вітамінами, він допомагає коренеплодам виводити шкідливі токсини, що також благотворно діє на врожай. Для приготування розчину достатньо розмішати 1 столову ложку монофосфату калію в 200-літровій бочці. Удобрювати рекомендується починати у липні, оскільки в цей час овочі максимально потребують калію та фосфору.

Одразу зазначимо, що цей вид підживлення підходить як томатам, так і огіркам, перцям та баклажанам. Головне – не перестаратися з добривом, інакше можуть виникнути ознаки передозування: листя рослини стоншується або змінює колір, на нижніх листках з’являються плями, коренева система слабшає.

Але якщо чітко дотримуватися концепції підгодівлі та грамотно вносити добриво під овочі, то монофосфат та сульфат калію порадують багатим урожаєм, прискореним розвитком овочів, а також захистом від паразитів та вірусів.

Городники розповіли, чим в липні підживити огірки та томати для щедрого врожаю
Городники розповіли, чим в липні підживити огірки та томати для щедрого врожаю

Перед внесенням добрива обов’язково полийте рослини чистою водою, щоб уникнути опіків коренів.

Для кращого засвоєння поживних речовин, вносьте добриво вранці або ввечері, уникаючи спекотних годин.

Чергуйте підживлення монофосфатом калію з іншими органічними добривами для збалансованого живлення рослин. Спостерігайте за реакцією рослин на підживлення і коригуйте дозування за необхідності. Перед збиранням врожаю припиніть внесення добрив за 2-3 тижні для отримання екологічно чистої продукції.

Популярне

Подібні новини