Тепер я гуру по вирощуванню великої цибулі: все завдяки дармовому цьому добриву. Даю покрокову “шпаргалку”

На початку липня цибуля вже формує достатню кількість зеленої маси. Пір'я стає потужним і стоїть "стіною" на грядці, тому саме час почати формувати цибулини.

Для цього знадобиться правильне підживлення та хороший догляд – тільки так можна отримати рясний урожай великої та соковитої цибулі.

У липні всім овочам (і цибуля не виняток), потрібно багато калію та фосфору. Головне – припинити азотні підживлення.

Одним з найкращих натуральних добрив для цибулі з фосфорно-калійним складом є звичайна деревна зола.

Для приготування розчину беруть 2 склянки золи, розводять їх у відрі води, ретельно вимішують і поливають цибулю. Як бонус, такий розчин ще й розкислює ґрунт, тому цибуля на золу реагує просто чудово.

Але є й інший варіант підживлення, де окрім золи також треба буде додати доломітове борошно і монофосфат калію.

На 10 літрів води розводять 1 склянку золи, 1 склянку доломітового борошна та додають 1 столову ложка монофосфату калію. Все це добре перемішують, і відразу ж поливають міжряддя. Ці три добрива насичують ґрунт кальцієм, магнієм, фосфором та всіма необхідними мікроелементами, потрібними для зростання цибулі.

Городники розповіли про тонкощі вирощування цибулі
Городники розповіли про тонкощі вирощування цибулі

За 10 днів до збирання врожаю рекомендується провести підживлення цибулі гуматом калію. Таке добриво покращує лежкість овочу. На 10 літрів води розводять 1 столову ложку концентрату гумату калію і поливають цибулю.

Окрім того пам’ятайте, що цибуля дуже не любить надмірної вологи під час формування голівки. Потрібно обмежити полив до легкого зволоження, а за пару тижнів до збирання врожаю взагалі припинити поливати. Якщо у липні грядки потерпають від дощів, то потрібно захистити цибулю плівкою, інакше при рясному зволоженні зростатиме не головка цибулі, а зелена маса.

За допомогою таких нехитрих заходів можна виростити здорову і велику цибулю на своїй ділянці. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини