Всього жменя цього дармового добрива в липні, і крупна смородина родить так, що відер не вистачає: записуйте

Чорну смородину можна зустріти буквально на кожній садовій ділянці. Сьогодні ми розповімо про те, яке натуральне добриво допоможе підвищити врожайність та смакові якості плодів цієї рослини.

Хоча смородина не вимагає специфічного догляду, щоб вона правильно розвивалася, фахівці рекомендують дотримуватися певних рекомендацій. Підживлення слід проводити, починаючи з ранньої весни і аж до пізньої осені. На початку сезону слід використовувати азотні добрива, а після збору врожаю вносити кущам деревну золу. В розпал літа ефективним буде натуральне підживлення з яєчної шкаралупи.

Цей органічний продукт багатий на кальцій, калій, фосфор, магній, мідь, фтор, залізо, цинк та кремній. Він допомагає рослинам краще засвоювати живильні елементи, що забезпечує обмінні процеси, зміцнює імунітет, підвищує стійкість до хвороб та змін клімату, стимулює зростання коренів та вегетативної маси, збільшує кількість врожаю та позитивно впливає на розмір і смак плодів. А ще оболонки яєць захищають рослини від капустянки, слимаків та равликів!

Експерти розповіли про найкращі літні підживлення смородини
Експерти розповіли про найкращі літні підживлення смородини

Для приготування ефективного підживлення шкаралупу добре промивають, після чого сушать і подрібнюють у кавомолці. Готовий порошок вносять у грядку, змішуючи з верхнім шаром ґрунту. Або можна просто покришити шкаралупу руками і розсипати біля смородинових кущів!

Пам’ятайте, що догляд за смородиною в липні потребує особливої уваги. У цей період важливо забезпечити регулярний полив, щоб рослина не страждала від нестачі вологи. Обрізка старих та хворих гілок сприятиме кращому провітрюванню куща. Мульчування допоможе зберегти вологу та захистити коріння від перегріву, а також сприятиме насиченню ґрунту органічними речовинами. Такі заходи допоможуть отримати багатий і якісний врожай смородини, чого вам щиро і бажаємо!

Популярне

Подібні новини