Не викидай це після шашликів, і матимеш огірковий врожай мрії: порада баби Олі з 5 квартири працює на ура

Завдяки такому добриву ви зможете зібрати багато смачних, корисних та екологічно чистих огірків на своїй дачній ділянці або городі. Про всі деталі - далі в матеріалі.

Не втомлюємося повторювати, що у липні огірки особливо потребують підживлення. Воно заповнює нестачу корисних мікроелементів у складі ґрунту та стимулює розвиток плодів огірків, щоб зав’язі формувалися частіше, а огірочки росли соковитими, хрусткими та рівними. Найкраще, якщо це підживлення буде без хімікатів, оскільки на цій стадії плоди накопичують усі поживні елементи.

Огіркам на стадії плодоношення дуже потрібні калій, магній і фосфор, тому повноцінним добривом у цю фазу може бути натуральна зола. Це органічний компонент, який не містить хімічних домішок і може використовуватися без загрози плодам, рослині та ґрунту. У золі немає хлору, але є понад 20 мікроелементів, важливих для огірка.

Городники розповіли про ефективне народне добриво для огірків
Городники розповіли про ефективне народне добриво для огірків

Добриво можна вносити при поганому розвитку листового апарату, невеликій кількості зав’язей, при блідому кольору на кущах і просто для збільшення кількості врожаю – це комплексне добриво, яке усуває дефіцит більшості мікроелементів у структурах ґрунту.

Для того, щоб приготувати це чудове липневе добриво для огірків, беремо одну склянку золи об’ємом 250 мілілітрів, додаємо її у відро з теплою та відстояною водою, даємо настоятися протягом 2-3 годин, постійно помішуючи, і вносимо по одному літру під кожен кущик. Підгодовувати огірочки необхідно лише у теплу погоду та після поливу рослин чистою теплою водою.

Також можна зробити пудрування сухою деревною золою по сухому ґрунту – під кожен кущ вносимо по 100 г золи, після чого рясно проливаємо теплою водою, щоб усі мікроелементи потрапили до коріння у структуру ґрунту.

Популярне

Подібні новини