Дрібка “магії” на 10 літрів води – і помідори “сміються” над фітофторою: буяють та ростуть, як на дріжджах

Починаючи із середини липня і протягом серпня, на томатах часто з'являється фітофтора, яка може призвести до повного почорніння плодів. Чи можна врятуватися від цього захворювання? Так!

Одним із простих методів є незакривання теплиці на ніч. У цей період достатньо тепло, щоб томати почувалися добре, а один з головних ворогів для них зараз – зайва вологість! Якщо томати ростуть на відкритому ґрунті, не допускайте надмірного поливу.

Навіть у вересні та на початку жовтня не залишайте теплицю повністю закритою. Краще залишати відкритою хоча б один бік. Це прості методи профілактики фітофтори, але вони не завжди приносять 100% результат.

Проте є один простий та дешевий засіб боротьби з фітофторою – борна кислота. Бор є елементом, який чудово впливає на томати протягом усього періоду зростання та розвитку. При обробці борною кислотою квіти на томатах добре зав’язуються і перетворюються на плоди в найближчому майбутньому. А сформовані томати встигають вирости великими та смачними!

Городники поділилися ефективним методом захисту томатів від фітофтори
Городники поділилися ефективним методом захисту томатів від фітофтори

Підживлення борною кислотою під час дозрівання плодів робить помідори солодшими. Можливо, виникає питання про безпечність такого підживлення, адже ми застосовуємо хімічний склад. Відповідь проста: все залежить від концентрації. Досвідчені дачники використовують настпуний рецепт: 5 грам борної кислоти на 10 літрів води.

Щоб підживлення було ефективним, слід розводити п’ять грамів речовини у невеликій кількості теплої води. Потім отриману суміш змішують із відром чистої води. Після цього обприскайте томати по листу у серпні, і про фітофтору можна не турбуватися. Процедуру краще проводити вранці або вже ввечері. Головне не в розпал спеки! Бажаємо успіхів і рясного врожаю!

Популярне

Подібні новини