Ця “чарівна паличка” з магазину перетворила мої огірки на зелених гігантів: сусіди просять розкрити секрет

В липні дуже важливо підживлювати огірки та й інші овочі, щоб отримати хороший врожай. Ділимося перевіреними рецептами добрив, які показали свою ефективність на дачних ділянках.

Зараз період активного плодоношення огірків, тому їх необхідно підживлювати. Це забезпечить рясний врожай аж до вересня. Добриво повинно містити всі поживні речовини, тоді огірочки на вашій грядці будуть зеленими, хрумкими та смачними.

Ідеальним липневим підживленням для огірків є гумат калію, в якому містяться такі необхідні для овоча мікроелементи, як калій, фосфор, бор, сірку та гумінові кислоти.

При використанні гумату калію потрібно слідувати інструкції на упаковці, оскільки різні виробники пропонують речовину в різній концентрації. Підживлення необхідно вносити тільки через 1-2 години після поливу по вологому ґрунту. Розводьте гумат калію в теплій відстояній воді, оскільки огірок не переносить холодну воду – від неї листя жовтіє, і рослина починає хворіти.

Експерти розповіли про натуральне добриво для огірків
Експерти розповіли про натуральне добриво для огірків

Якщо на огірках з’являються перші ознаки пожовтіння листя, огірочки не зав’язуються, а зав’язі опадають, обов’язково внесіть підживлення на основі гумату калію. Він покриє дефіцит основних мікроелементів, необхідних для плодоношення. Використовуючи гумат калію ситуація кардинально зміниться в позитивний бік і вже за добу и побачите ефект.

Якщо у вас виникнуть проблеми з придбанням гумату калію, то його легко може замінити таке дармове добриво як деревна зола.

Забезпечте своїм огіркам правильне підживлення, і вони порадують вас багатим врожаєм хрумких і смачних плодів до кінця сезону!

Популярне

Подібні новини