Баба Галя здивувала все село: її морква виросла розміром з бейсбольну биту завдяки простому “рецепту” з печі

Липень - це той час, коли морква на грядках починає активно нарощувати коренеплід. Щоб восени зібрати багатий урожай з чудовими смаковими якостями його необхідно підживити. Чим? Читай далі в статті.

В середині липня рекомендується використовувати калійні та фосфорні добрива, і найкращим з них для моркви буде звичайна зола. Морква, як і томати та огірки, дуже любить якісну деревну золу. У період активного росту коренеплодів моркві особливо потрібні фосфор, натрій і калій. Важливо також, що після внесення зольного розчину ґрунт стає набагато родючішим і поживнішим.

Золу можна використовувати у другій частині розвитку рослини, коли коренеплоди починають розвиватися. В цей час слід припинити вносити азотні добрива, щоб сила моркви не йшла в бадилля, і вносити зольний розчин.

Приготувати зольний розчин дуже просто. Беремо одну склянку золи і змішуємо її з десятьма склянками води. Воду для розчину потрібно брати тільки теплу та відстояну на сонці, як для поливу. У цій пропорції можна зробити будь-який обсяг добрив. Внаслідок внесення зольного розчину морква буде рости, як на дріжджах, і врожай буде просто фантастичним.

Фермери розповіли про важливе підживлення моркви в липні
Фермери розповіли про важливе підживлення моркви в липні

Крім того, деревна зола допомагає захистити моркву від атак шкідників. Рекомендується просипати моркву деревною золою, оскільки без цього моркву можуть атакувати мухи, які люблять знищувати врожай.

І останнє, але дуже важливе: калій підлужує ґрунт і рятує його від кислотності. Для моркви це критично важливо, оскільки на кислому ґрунті вона просто не буде розвиватися.

Дотримуйтесь наших рекомендацій і щедрий врожай на вашій дачній ділянці точно вразить своїми масштабами!

Популярне

Подібні новини