Саджала для себе та своїх, а стала фермеркою: так підгодувала картоплю, що зібрала 400 кг з дачної ділянки

Без картоплі, без моркошкі — немов весілля без гармошки. Ось так казали раніше українці, коли бульба не родила. Розповідаємо, як підвищити родючість коренеплоду своїми силами.

Саме зараз у липні настав час попіклуватися про майбутній щедрий врожай картоплі. Поки кущики у квітах, пора готувати для них поживне добриво, аби бульба добре родила.

На форумах дачники радять не морочитися, а одразу брати покупну підживку. Дійсно у цей період картопля потребує різних мікроелементів на різних етапах свого росту. В період бутонізації рослина особливо потребує калію та фосфору. Ці елементи сприяють кращому утворенню бульб та їхньому правильно розвитку без деформацій, вічок та інших аномалій.

Картопля
Чим підвищити родючість картоплі: поради аграріїв

Перед походом на ринок за добривом, радимо спершу скористатися народним, але перевіреним роками методом підгодівлі, який дійсно добре стимулює врожайність.

Вам знадобиться всього три столові ложки золи та одна чайна ложка сульфату калію. Купити його в середньому можна за 70 гривень. Цієї кількості інгредієнтів буде зовсім достатньо для одного погонного метра грядки. Зола забезпечує рослини фосфором і калієм, а сульфат калію додає необхідну кількість калію, що допомагає зміцнити рослину та підвищити її стійкість до грибкових захворювань.

Експерти назвали найвдаліший сорт картоплі для посіву у 2024
Чим підвищити родючість картоплі: поради аграріїв

Компоненти ретельно змішуємо, а потім рівномірно розсипаємо суміш по грядках картоплі. Варто зауважити, що перед внесенням добрива, необхідно обов’язково рясно полити бульбу відстояною водою. Це допоможе корінню краще всотувати необхідні мікроелементи, а також засвоювати їх. Також робіть процедуру у сонячну погоду, адже дощі зведуть ваші плоди праці до мінімуму.

Для посилення ефекту радимо одразу проводити мульчування соломою або корою сосни.

Популярне

Подібні новини