Забудьте про магазинні добрива: хлібна настоянка — новий хіт серед городників. Головне слідувати пропорціям

Щоб огіркові посадки радували рясним врожаєм кожен сезон, необхідно правильно доглядати за ними. Турбота про сіянці включає внесення поживних підживлень.

Якщо у вас скептичне ставлення до використання магазинних добрив, то спробуйте екологічний та натуральний засіб, який можна приготувати на основі хліба.

Хлібне підживлення містить велику кількість азоту, калію, фосфору, марганцю та інших корисних елементів. Воно збагачує ґрунт, стимулює діяльність мікроорганізмів у ньому, приваблює земляних черв’яків, які переробляють органіку.

Це покращує засвоєння мікро- та макроелементів, активізує розвиток рослин, зміцнює захисні сили та підвищує стресостійкість. Також “диво-настій” сприяє нарощуванню коренів та зеленої маси, нормалізує обмінні процеси, збільшує врожайність та позитивно впливає на смак, розмір та зовнішній вигляд плодів.

Городники розкрили рецепт добрива для огірків з хліба
Городники розкрили рецепт добрива для огірків з хліба

Для приготування дієвого добрива необхідно взяти одну буханку старого, черствого чи запліснявілого хліба, нарізати на невеликі шматочки та залити 10 літрами води. Настояти у теплому місці кілька днів. Після цього використовувати для поливу огіркових кущів. На одну рослину потрібно близько одного літра підживлення. Залишки хліба, що залишилися на дні відра, прикопайте на грядці. Це додатково живитиме посадки.

Ну і,звісно, не забувайте про регулярний полив свого городу, адже посушливе та спекотне літо може значно попсувати кількість врожаю.

Правильний догляд за огірковими посадками із застосуванням хлібного підживлення допоможе отримати здоровий і рясний урожай смачних огірків.

Популярне

Подібні новини