“Ти що, відьма?” – шепоче кума. А я лиш поливаю помідори настоянкою з кропиви та йоду. Результат – казковий!

Кожен городник знає, що помідори потребують ретельного догляду, і краще використовувати натуральні підживлення. Ці рослини потребують достатньої кількості калію, фосфору та азоту.

Від нестачі цих речовин листя жовтіє і висихає, іноді набуваючи бурого або фіолетового відтінку. Крім того, помідори можуть вирости кислими та недозрілими всередині.

Розпочинати обробку підживленнями слід у перший місяць літа. Для приготування першого добрива потрібно зібрати 2-3 кг кропиви та кульбаб, залити їх відром води та настояти 3 дні. Це добриво сприяє зростанню томатів. Перед поливом готовий розчин необхідно розвести з чистою водою у співвідношенні 1:5, і поливати кожен кущ по 2 літри.

У період цвітіння томатів обов’язково потрібно підживлювати рослини дріжджами. У відрі води змійшате 100 г дріжджів з 2 столовими ложками цукру. Перед поливом під кущі насипте деревну золу – 2 столові ложки під кожен кущ.

Городники розповіли рецепт ефективного добрива для томатів
Городники розповіли рецепт ефективного добрива для томатів

Також можна приготувати підживлення з хліба. Для цього 3-літрову банку треба наповнити шматочками житнього хліба, залити водою і дати постояти 3-5 днів у теплому місці. Готовий розчин процідіть і розбавте водою в розрахунку 1 літр настою на відро води.

А щоб збільшити кількість зав’язей та захистити овоч від розвитку фітофтори – зробіть йодний розчин. Для цього потрібно розвести 3 крапельки йоду у відрі води і полити рослини.

Використання цих видів підживлення в червні та липні допоможе вашим помідорам бути здоровими та рясно плодоносити. Не забувайте також про полив не тільки томатів, а й інших рослин на вашій земельній ділянці. В спекотні дні краще проводити полив рано-вранці або вже під вечір, коли сонце зайде за обрій.

Популярне

Подібні новини