Підслухала, поки стояла в черзі ці 6 надійних порад: як не промахнутись з вибором стиглого кавунчика

Якщо ви в пошуках смачного та солодкого кавунчика для сімейного обіду або зустрічі з гостями, скористайтесь цими порадами від експертів, щоб обрати найкращий плід.

Солодкий кавун є найкращою асоціацією до літа. Однак пошуки ідеально дозрілого плоду в магазині або на ринку стають досить складною задачею. Проте експерти поділилися порадами, як обрати найкращий кавун.

Перш за все, купуючи кавун в магазині чи на ринку, зверніть увагу на його форму. Як правило, варто обирати кавун правильної рівної форми. Це важливо, тому що незвична форма може мати вплив на його смакові якості та текстуру.

Для того, щоб перевірити, що шкірка тверда, надавіть на неї. Якщо вона м’яка, то це вже є ознакою перезрілого плоду чи початком процесу гниття. Кінчики мають бути закругленими та заповненими.

При наявності стебла, зверніть увагу на його колір. Стиглий кавун має сухе стебло злегка коричневого кольору. І навпаки, зелене стебло є ознакою того, що плід зібрали занадто рано і він може бути недостатньо солодким.

Як обрати ідеально дозрілий кавун: корисні поради
Як обрати ідеально дозрілий кавун: корисні поради

Також зверніть увагу на колір самого кавуна. У стиглого кавунчика зовнішня сторона тьмяна, а якщо він має блиск, то йому не дали часу повністю дозріти. Окрім того, якщо плід повністю рівномірного кольору, то і сам кавун буде однаково стиглий і матиме насичений солодкий смак. Цікаво, що після того, як зібрали врожай, кавун більше не дозріває. Тому не варто сподіватися, що він набуде солодкого смаку, коли полежить пару днів у вас вдома.

Зверніть увагу на жовтий живіт кавунчика, який показує, де саме плід лежав на землі під час дозрівання і може слугувати індикатором його стиглості. Здоровенна жовтого кольору пляма свідчить про тривале перебування на лозі, що сприяє стиглості. Натомість меншого розміру або блідо-біла пляма може свідчити про недостатню зрілість. Якщо ж пляма насиченого помаранчевого кольору, це показник перезрілості кавуна, тому краще обирати плоди з яскраво-жовтою польовою плямою.

Також ви можете постукати по кавуну пальцями. Від стиглого плоду ви почуєте глибокий звук, а від перезрілого – рівний чи глухий. У кавуна, що має порожній звук, скоріше всього вже втрачена частина води, тому він не матиме солодкого освіжаючого смаку. Бо, як відомо, вода це те, що є основою кавуна і від цього залежить його смак. Якщо звук при постукуванні високий, це значить, що шкірка дуже товста, а плід ще не дозрів.

Крім того, експерти радять уникати кавунів з пошкодженнями, порізами, подряпинами, нерівностями. Пам’ятайте, що плід повинен бути без будь-яких пошкоджень.

Популярне

Подібні новини