Борошнисту росу здуло, як перуку на вітрі: 3 ураганні рецепти для ваших огірків за порадою моєї куми

Майже щороку борошниста роса переслідує дачників. Сьогодні розглянемо способи, які допоможуть зупинити захворювання на ранніх стадіях і врятувати свій урожай.

Борошниста роса — одне з найнебезпечніших захворювань для огірків. Вона характеризується білим грибковим нальотом на нижньому листі, який поступово розповзається по всій рослині, проникає у плоди, швидко викликає процеси гниття та вбиває весь урожай і саму рослину.

Та існує безліч способів вирішити цю неприємну дачну проблему. Пропонуємо вашій увазі три перевірених дачниками метода:

Перший спосіб боротьби — це мідно-мильний розчин. Мідьвмісні препарати є дуже потужними засобами для боротьби з борошнистою росою. Мідний купорос, сполуки сірки, міді та заліза швидко справляються з грибками. Для приготування розчину потрібно розвести у склянці теплої води 5 грамів мідного купоросу, додати туди 50 грамів стружки господарського мила та ретельно розмішати. Кущ потрібно обробляти по листку тричі на тиждень. Це дуже простий та ефективний розчин.

Городники розповіли, як позбутися борошнистої роси на огірках
Городники розповіли, як позбутися борошнистої роси на огірках

Другий спосіб — це розчин із деревної золи. Потрібно на відро теплої води розвести один кілограм золи, настояти розчин протягом тижня і додати трохи натертого мила, який виступить в якості прилипача. Обприскування проводиться через день. Всього потрібно провести три процедури. Мінус цього способу полягає в тому, що розчин потрібно готувати тиждень, а обробку від роси треба робити негайно.

Третій спосіб — це суміш кальцинованої соди та мила. Для приготування береться 5 літрів води, в якій розводять 25 грамів кальцинованої соди, додають 5 грамів рідкого мила, ретельно перемішують та охолоджують. Таким розчином необхідно обприскати рослини, а решту вилити на землю під кущі огірків. Процедуру повторюють 2-3 рази з проміжком в один тиждень.

Популярне

Подібні новини