Кума з Борщагівки розкрила секрет, як виростити томати, які будуть вищими за паркан сусіда по дачі: рецепт

Саме цей рецепт допоможе зібрати мега-врожай з рослин, захищених від паразитів. Ефект уже неодноразово перевірено – обприскуйте у липні і результат буде фантастичним.

Суміш йоду, молока та бору допоможе позбутися шкідників, але основною функцією такої підгодівлі є стимуляція зростання плодів, посилення зав’язей та покращення смакових якостей. Як додатковий бонус, таке підживлення захистить рослини від фітофторозу, борошнистої роси, грибків, інфекцій та шкідників.

Цей розчин можна використовувати для профілактики хвороб або лікування на ранніх стадіях захворювання. Він абсолютно нешкідливий і підходить для будь-яких овочевих культур, але томатам допомагає найкраще. Для приготування розчину знадобиться один літр води, 100 мілілітрів молока, а також 5 крапель йоду та дрібка борної кислоти на кінчику чайної ложки.

Молоко обов’язково має бути натуральним та свіжим. Перед приготуванням розчину його потрібно добре нагріти. Зазвичай набирають у шприц 0,5 міліліграма йоду, вводять його в молоко і гарненько перемішують. Потім додають дрібку борної кислоти, знову ретельно вимішують і змішують з водою. Суміш заливають у пульверизатор, ретельно струшують і використовують розчин відразу після виготовлення.

Городники розкрили мега-добриво для томатів влітку
Городники розкрили мега-добриво для томатів влітку

Перед обробкою кущів томатів на початку липня необхідно переконатися, що найближчим часом не буде опадів. Обробку по листю роблять після заходу сонця або до його сходу. Повторюють лікування та добриво після дощу, коли засіб змивається з листя опадами. Обробляти рослини слід дуже акуратно і педантично, щоб кожен листок отримав потрібну порцію суміші.

В результаті листові пластинки покриваються найтоншою плівкою, яка захищає рослину від грибка, фітофторозу та борошнистої роси. Ці інгредієнти застосовуються у різних системах для підживлення томатів та інших овочів.

Популярне

Подібні новини