Мурахи тікають, аж курява стоїть: цей дешевий засіб творить дива на грядках. Попелиця теж не витримала!

У боротьбі з настирливими мурахами, які розносять по ділянці попелиць та під'їдають коріння плодових та овочевих рослин, можна використовувати народні та нешкідливі засоби.

Одним із найефективніших є звичайний столовий оцет. Він допоможе швидко позбутися всієї колонії, не вбиваючи мурах, а просто виганяючи їх зі своєї ділянки.

Коли мурахи досліджують нові території, вони завжди позначають маршрут спеціальними ферментами, за якими орієнтуються інші мурахи. Вони просто йдуть слідом і приходять до вашої ділянки. Використовуючи оцет, ці ферменти руйнуються, а запах оцту відлякує мурах. Він перебиває слід і запах їжі, змушуючи комашок шукати інші маршрути до їжі вже поза вашою ділянкою.

Для обробки землі на ділянці необхідно розвести столовий оцет у пропорції один до одного, залити його в пульверизатор і обробити місця скупчення та стежки мурах. Ефект буде помітний відразу – мурахи масово почнуть залишати ділянку, і протягом кількох днів не залишиться жодного. Через 2-3 дні після першої обробки рекомендовано провести повторне обприскування, щоб повністю позбутися шкідника.

Садівники розповіли, як позбутися мурах за допомогою оцту
Садівники розповіли, як позбутися мурах за допомогою оцту

Також позбутися мурах допоможе звичайна харчова сода. Змішайте її с цукром, додайте небагато води та отриманий склад розкладів по мурашиних стежках. Непогано показала себе й борна кислота, від якої мурахи тікають з городу, як ошпарені.

Коли ви впораєтесь із мурахами – бонусом позбудетесь і попелиці. Попелиця втрачає в мурахах єдиний транспортний засіб доставки на листя рослин, оскільки сама пересувається дуже погано. Після того, як мурахи будуть виведені, тлю можна просто збити струменем води, і на деревах і кущах вона більше не з’явиться.

Популярне

Подібні новини