Сусіди сміялись, але я все одно консервую: рецепт смачного маринованого виноградного листя для голубців

Мариноване виноградне листя – це чудовий спосіб завжди мати під рукою основний інгредієнт для смачної долми. Спробуйте цей рецепт, і ви завжди зможете насолоджуватися цим ароматним делікатесом.

У цій статті ми розглянемо простий і надійний спосіб маринування листя винограду. Ось, що вам знадобиться:

  • Виноградне листя – 50-60 штук
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 столові ложки
  • Оцет столовий (9%) – 200 мл
  • Цукор – 1 столова ложка
Кухар розповів, як правильно закрити виноградне листя для голубців

Для маринування обирайте молоді, ніжні листочки без пошкоджень і плям. Листя старих виноградників може бути занадто жорстким. Ретельно промийте їх під проточною водою, щоб видалити пил і бруд. Покладіть їх на чистий рушник, щоб обсушити.

Тепер доведіть до кипіння велику каструлю води. Опустіть виноградне листя окріп на 30-40 секунд, потім швидко вийміть і одразу ж перекладіть у холодну воду. Це допоможе зберегти їхній колір і текстуру.

У зручній каструлі змішайте воду, сіль і цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб сипучі повністю розчинилися. Влийте оцет і зніміть з вогню.

Далі обережно складіть листя в невеликі пачки по 10-12 штук, а тоді розташуйте їх в стерилізованих банках вертикально або горизонтально, щоб вони щільно прилягали одне до одного. Потім залийте підготовлені банки гарячим розсолом, щоб все було повністю покрито маринадом. Щільно закрийте їх стерилізованими кришками.

Кухар розповів, як правильно закрити виноградне листя для голубців

Не обов’язково, але для кращого зберігання пастеризуйте консервацію. Помістіть банки у велику каструлю з гарячою водою так, щоб вода покривала їх на 2/3. Доведіть її до кипіння і стерилізуйте протягом 10-15 хвилин. Після того вийміть їх і дайте охолонути.

Надалі зберігайте закрутки в прохолодному, темному місці або в холодильнику. Мариноване виноградне листя буде готовим до використання через 2-3 тижні, але їх можна сміливо зберігати до року.

Перед приготуванням долми замариноване листя необхідно вимочити у воді протягом 10-15 хвилин, щоб позбутися зайвої солі. Після цього вони готові до начинки та приготування.

Популярне

Подібні новини