Цю хитрість знаю ще з кулінарного технікуму: замість оцту у консервацію кладу борошно — ні разу не здулася

Вже чимало господинь стали займатися консервацією огірків. А чи знаєте ви, що замість оцту можна додати у банки борошно? Навіщо це робити і як це вплине на смак — дізнайтеся у матеріалі.

Традиційно влітку чимало господинь починають займатися консервацією. Стандартні рецепти пропонують закатувати огірки з використанням оцту. Втім, є менш відомий, проте не менш ефективний метод — використання борошна. Це допоможе зберегти городину хрумкою та додасть неповторного смаку. Готується все дуже просто!

Чому листя на огірках жовтіє
Кухар розповів, навіщо замість оцту класти у консервацію борошно

Ретельно миємо огірки та видаляємо на них хвостики, не обрізаючи самі плоди. Банки традиційно стерилізуємо, краще за все на пару. На дно кожної місткості кладемо по 2 зубчики часнику, чайну ложку гіркого перцю, лавровий лист, зонтик укропу, а також листя і корінь хрону. Кількість вищеперелічених компонентів підходить на 1 літр консервації. Ці інгредієнти додають огіркам неповторного аромату і пікантності.

Самі плоди потрібно щільно викласти у банки. Після цього додається сіль та борошно у пропорції три столові ложки з гіркою кожного інгредієнта на банку. Це поєднання забезпечує стабільність процесу ферментації та запобігає здуттю банок.

Експерти розповіли, як можна використовувати звичайне борошно для удобрення городу
Кухар розповів, навіщо замість оцту класти у консервацію борошно

Наступний крок — заливання холодною водою. Беріть обов’язково очищено, щоб сталася магія ферментації, а у вашу консервацію випадково не потрапили домішки хлору та важких металів. Далі банки накриваємо капроновими кришками і кілька разів перевертаємо, щоб сіль і борошно рівномірно розподілились. Це забезпечує однорідний розчин, який проникає в кожен огірок.

Банки залишають у приміщенні на три доби, час від часу перевертаючи їх. Цей процес сприяє активному розподілу борошна і солі, що сприяє правильному ферментаційному процесу. Після трьох днів банки переносяться у прохолодне місце, наприклад, підвал, де огірки продовжують дозрівати. Смачними вони вже будуть після 1,5-2-х місяців “відстоювання”.

Популярне

Подібні новини