Найбезглуздіші поради про удобрення огірків, помідорів та перців: сусідка не послухала і тепер “ллє сльози”

Якщо ви бажаєте отримати гарний врожай, то без добрив тут не обійтись. Втім, не всі підживки можна використовувати. Розповідаємо, чим точно не варто підгодовувати помідори, огірки та перець.

У городників, як у лікарів — правило одне: не нашкодити. Це особливо стосується добрив, які ми вносимо до наших овочів.

Найперше, треба бути обережним з азотними добривами. Нітроген вводять у підживки тільки перед етапом формування плодів, адже він стимулює не до утворення зав’язей, а до нарощування зеленої маси. Помідори, огірки та томати, отримуючи постійно таку підгодівлю взагалі можуть відмовитися родити.

Городники розповіли про найкраще підживлення для огірків у липні
Експерти назвали добрива, які категорично не підходять для огірків та перцю

Органічні добрива, зокрема гній, часто використовуються як природний засіб для підживлення рослин. Однак, свіжий гній може бути занадто агресивним для ніжних коренів помідорів та огірків. Крім того, він може містити насіння бур’янів і патогенні мікроорганізми, що призведе до додаткових проблем. Обов’язково додавайте лише перепрілий або сухий послід, і бажано на весні.

Коли йдеться про помідори, однією з головних проблем є їх чутливість до нерівномірного вмісту вологи в ґрунті. Використання хлоридних добрив, наприклад, калійної солі, може збільшити ризик накопичення цих мікроелементів у ґрунті, що негативно вплине на кореневу систему рослин. Надмірний вміст солей може призвести до зниження всмоктування води і поживних речовин корінням, що своєю чергою погіршить здоров’я і продуктивність рослин.

Рецепт цікавого добрива для росту помідорів
Експерти назвали добрива, які категорично не підходять для огірків та перцю

Ще одним важливим аспектом є кислотність ґрунту. Огірки, зокрема, дуже чутливі до змін pH. Внесення вапна або інших лужних матеріалів без попереднього аналізу ґрунту може змінити його кислотність настільки, що рослини не зможуть засвоювати необхідні їм поживні речовини. Це може призвести до хлорозу та інших дефіцитів елементів живлення.

Популярне

Подібні новини