Ця “ядрена” підкормка дарує карколомний врожай помідорів: мега-хитре добриво для томатів, як ще бабуся вчила

Догляд за томатами вимагає великої праці та ретельного догляду за рослиною. Мало просто висадити розсаду у відкритий ґрунт або в теплицю та регулярно поливати. 

Овочі потребують отримання мінералів та вітамінів як для самої рослини, так і для ґрунту. Томати дуже швидко забирають корисні мікроелементи з ґрунту, внаслідок чого той виснажується і починають розвиватися шкідливі грибки.

Тому помідори й ґрунт потрібно обов’язково періодично живити натуральними добривами, які можна легко приготувати самостійно.

Томати потребують азоту, фосфору, калію та кальцію. Ці мікроелементи створюють сприятливу атмосферу в ґрунті, прискорюють ріст і збільшують плодоношення помідорів.

Розповідаємо про найперевіреніші та найефективніші підгодівлі.

Перший спосіб готується з трав та кропиви. Наповніть бочку чи будь-яку ємність водою і додайте зірвані бур’яни разом із кропивою. Накрийте ємність кришкою і дайте настоятися 14 днів. Для поливу томатів використовуйте 2 літри готового настою на відро води.

Городники розповіли, чим підживити томати для гарного врожаю
Городники розповіли, чим підживити томати для гарного врожаю

Другий спосіб, що містить фосфор та калій з деревної золи, використовується двома способами. У відрі води розмішайте 1 склянку золи і дайте настоятися 5 годин. Використовуйте зольний розчин для кореневого та позакореневого поливу кожні 2 тижні. Також у кожну лунку додайте по 2 столові ложки сухої золи для насичення ґрунту та відлякування шкідників.

Для прискорення росту рослин, насичення кальцієм та профілактики хвороб обов’язково приготуйте розчин з сироватки та йоду. У 2 літри теплої води розмішайте 1 літр молочної сироватки з додаванням 30 крапель йоду. Використовуйте готове добриво кожні 2 тижні. Бананова шкірка є джерелом калію. У 3 літри води помістіть 4 бананові шкірки і залиште настоятися 5 днів.

Потім нерозбавленим розчином поливайте рослини під корінь. Також можна подрібнити бананову шкірку і закопати її в землю під кожен кущ.

Ще одна дуже поживна підгодівля готується з лушпиння цибулі. У каструлі з водою прокип’ятіть 15 хвилин лушпиння жовтої цибулі і залиште на добу. Поливайте рослини готовим добривом під корінь.

Цибулеве лушпиння захистить томати від хвороб та комах. Якщо ви побачили, що рослина виглядає млявою, приготуйте содовий розчин. У 1 літрі води розведіть 1 чайну ложку соди і полийте кущ.

Популярне

Подібні новини