Порятунок від огіркової “депресії”: це добриво творить справжні чудеса з кущами. Врожай б’є всі рекорди!

Бурштинова кислота є дуже дієвим підживленням для огірків. Хоч вона не вважається класичним добривом, але є фантастичним стимулятором росту куща та зав'язування плодів.

Ця речовина прискорює вироблення хлорофілу, активізує роботу корисних мікроорганізмів, захищає кущі від нітратів, а також допомагає їм переносити серпневі перепади температури.

Бурштинова кислота не завдає шкоди посадкам, а передозування цією речовиною просто неможливе – кущ вбере рівно стільки, скільки йому потрібно, і зупиниться. Для приготування добрива необхідно розчинити 2-3 таблетки бурштинової кислоти на 1 літр води, а після розчинення змішати розчин із відром води. Протягом трьох днів розчин потрібно використати, оскільки через 72 години бурштинова кислота починає втрачати свої властивості та розкладатися.

Городники розповіли про підживлення огірків в серпні
Городники розповіли про підживлення огірків в серпні

Бурштинова кислота стимулює розвиток кореневої системи, тому кущ буде краще вбирати корисні речовини з ґрунту. У серпні це дуже важливо, оскільки витрата мікроелементів для плодоношення є величезною. Якщо листя куща страждає від температурних перепадів, можна розвести пігулку бурштинової кислоти, обприскати рослину з пульверизатора, і кущ швидко позеленіє, розпрямиться і буде більш активно плодоносити.

Повторити процедуру можна провести вже за два тижні. Єдиний недолік цієї речовини – це підвищення кислотності ґрунту, тому часто застосовувати розчини для поливу не радять. Якщо ж доводиться регулярно підгодовувати огірки цим стимулятором, досвідчені дачники рекомендують вносити гашене вапно або крейду в ґрунт, щоб розкислити її структуру.

Популярне

Подібні новини