Лужна “магія соди” зробила мої огірки незламними: забула про хвороби та шкідників на весь сезон. Порада мами

Підвищити врожайність огіркових посадок можна, використовуючи не мінеральні магазинні добрива, які містять небезпечні хімікати, а деякі натуральні засоби.

Одним із найкращих і універсальних продуктів-помічників для дачників є звичайна харчова сода. Дізнаймося, як її можна застосовувати для огіркових грядок.

Сода має лужну природу, і на цій властивості ґрунтується її позитивний вплив на культуру. Гідрокарбонат натрію запобігає поширенню численних небезпечних захворювань, таких як борошниста роса, успішно бореться з павутинним кліщем та попелицею, дезінфікує і розкислює ґрунт, зміцнює імунну систему рослин.

Вона також бере участь у регуляції клітинних процесів, підвищує захисні сили, реанімує рослини після всіляких стресів, надає їм здорового вигляду, продовжує плодоношення, збільшує кількість зав’язей та робить урожай смачнішим і ряснішим.

Для приготування дієвого добрива потрібно взяти 2 столові ложки харчової соди та додати їх у відро теплої води, ретельно перемішуючи до повного розчинення. Після цього до складу слід влити 50 г рідкого господарського мила. Отриманим добривом обприскують огіркові кущі по листю приблизно один раз на 2-3 тижні.

Городники розповіли, навіщо підживлювати огірки содою
Городники розповіли, навіщо підживлювати огірки содою

Таке просте і натуральне підживлення допоможе вашим огіркам залишатися здоровими та давати щедрий урожай.

Але й традиційні доглядові процедури ігнорувати не варто. Регулярно поливайте свої городні посадки, особливо коли надворі спекотно. Важливо, щоб грунт був вологим, але не залитим.

Також використовуйте підпірки, щоб огірки не падали і краще росли. Не забувайте, що регулярне прищипування бічних пагонів сприяє формуванню компактного куща та збільшує врожайність.

А щоб посадки не “хапали” хвороби в теплицях неодмінно потрібно забезпечити гарну вентиляцію.

Популярне

Подібні новини