Тесть завжди сушить плодоніжки від вишні: я сміялась, поки сама не спробувала — 10 проблем 1 махом вирішила

Чи знаєте ви, що у плодоніжках вишень та черешень є багато корисних речовин? Розповідаємо, чому не варто викидати їх і яким чином можна вживати.

Якщо ви з’їли черешню чи вишню, не поспішайте викидати їхні хвостики, які правильно називаються плодоніжками. Їх потрібно зібрати та просто висушити на сонці. Далі з них можна зробити дуже корисну добавку у чай, який буде допомагати взимку зміцнювати імунітет та тримати вас у тонусі.

Все, що потрібно зробити — зібрати плодоніжки, у сушеному вигляді подрібнити, аби утворилася порошкоподібна маса. Її можна додавати прямо у заварник до чаю. Смакові властивості не зміняться, а ось результат після вживання такого напою вас потішить.

Як законсервувати вишню у власному соку на зиму
Експерти розповіли, чому можна вживати плодоніжки від черешні

Плодоніжки черешні та вишні мають багатий хімічний склад, що містить різноманітні корисні речовини, такі як флавоноїди, таніни, органічні кислоти, вітаміни та мінерали.

Один з основних ефектів плодоніжок черешні та вишні — це їх сечогінні властивості. Відвари та настої з них ефективно виводять зайву рідину з організму, що корисно при набряках, захворюваннях нирок та сечового міхура. Це також сприяє очищенню організму від токсинів та покращенню загального стану.

Протизапальні властивості плодоніжок зумовлені високим вмістом антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали та знижують рівень запалення в організмі. Це робить їх корисними при захворюваннях сечовивідної системи, таких як цистит та уретрит, а також при запальних процесах в інших органах.

Садівники розповіли, як правильно обробляти вишню від шкідників
Експерти розповіли, чому можна вживати плодоніжки від черешні

Відвари з них стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту, зменшують здуття та полегшують симптоми диспепсії.

Не менш важливим є заспокійливий ефект плодоніжок. Відвари з них мають легку заспокійливу дію, що допомагає зменшити стрес, поліпшити сон та загальний психоемоційний стан.

Популярне

Подібні новини