Кропиву після покосу не викидаю, а пускаю у діло: роблю простий настій для перцю і врожай збираю відрами

Часто, очищуючи наші городи від бур'янів ми зрізаємо та видаляємо кропиву. Втім, багато городників радять не просто відправити рослину у компост, а зробити поживне добриво для перцю.

Кропива — це справжній дарунок природи, який можна використовувати для приготування ефективного органічного добрива для перцю. Ця рослина має безліч корисних властивостей, які сприяють здоровому росту рослин і покращенню врожайності, тому не варто її одразу відправляти на смітник чи у компостну яму.

Ця колюча рослина-бур’ян містить велику кількість поживних речовин, серед яких азот, калій, залізо, кальцій, магній, а також вітаміни. Завдяки цьому, добриво сприяє зміцненню кореневої системи, покращенню фотосинтезу, збільшенню стійкості до хвороб і шкідників. Вітаміни та мінерали, які містяться в листі та стеблі, допомагають перцю розвиватися більш рівномірно і продуктивно.

Експерти розповіли про те, як із користю можна використовувати кропиву зі своєї ділянки
Городники розповіли, як підживити перець кропивою

Для приготування добрива необхідно взяти третину відра подрібненої кропиви. Можна нарізати секатором або сапкою. Найкраще збирати молоду рослину, адже вона містить найбільшу кількість поживних речовин. Подрібнені рослини заливаються теплою водою, яка прискорює процес виділення мікро та макроелементів. Важливо, щоб вода була саме теплою, щоб активувати магію ферментації та вивільнення компонентів.

Після того, як кропиву заливають водою, суміш залишають на дві години у теплому місці. За цей час вода насичується корисними речовинами, утворюючи справжнє живильне добриво.

Рецепт універсального добрива з кропиви
Городники розповіли, як підживити перець кропивою

Після настоювання отриману рідину можна використовувати для поливу перцю. Рекомендується поливати рослини з розрахунку один літр на один кущ. Це забезпечує достатнє живлення для кореневої системи перцю, сприяючи його активному росту і розвитку.

Популярне

Подібні новини