В 1 л теплої води розчиняю 100 мл цього доступного інгредієнта, і мухи з дому вилітають зі швидкістю світла

Мухи в оселі – проблема, яка відома багатьом. Проте вони не тільки дратують нас, а ще й можуть переносити різні хвороби. Дізнайтеся, як швидко прибрати цих комах за допомогою доступних засобів.

Мухи влітку – це звичайне явище. Як правило, найчастіше ці комахи здатні пробратися в оселю з вулиці крізь відчинені двері, вікна або вентиляційні решітки.

Щоб власноруч створити дієвий засіб від мух, необхідно спочатку дізнатися, що саме не подобається цим шкідливим комахам. Зокрема, до цього списку можна віднести природні інгредієнти, а також деякі рослини, котрі мають здатність відлякувати мух. Одним із таких компонентів є оцет. Для того щоб створити розчин на його основі, потрібно в 1 літрі теплої води розмішати близько 100 мілілітрів 9% оцту. Далі у цьому засобі слід змочити губку та ретельно протерти нею поверхні у вашій оселі. Особливу увагу необхідно звернути на обробку кухонних стільниць, вікон, підвіконь, обробних дощечок. Це ті місця, на які мухи найчастіше сідають.

Також до дієвих засобів у боротьбі з мухами у вашій оселі можна віднести пучки лікарських трав. Наприклад, таких як полин, черемха, бадилля помідорів, бузина, лавр та пижмо. Для цього купіть дані трави чи зберіть їх самостійно в лісі. Далі слід сформувати з них пучечок та просто розвісити по будинку. Крім того, цей пучок з травами можна ще покласти в шафу. Це допоможе не тільки прогнати мух, а ще й створить вдома неймовірно приємний аромат.

Експерти розповіли, як швидко прогнати мух з оселі влітку
Експерти розповіли, як швидко прогнати мух з оселі влітку

Для ефективної боротьби з мухами експерти також радять використовувати ефірні масла, зокрема лаванди, м’яти, базиліку, евкаліпта чи гвоздики. Для цього придбайте зазначені ефірні олії, залийте в пульверизатор воду та додайте декілька крапель одного з видів даної олії. Приготовленим розчином проводьте регулярне обприскування в кімнатах. Або ж ви можете придбати аромалампу, яка здатна забезпечити ще більш тривалий результат.

До того ж цитрусові також допомагають прогнати мух. Для цього наріжте на шматочки апельсин чи лимон, а в середину покладіть бутончик гвоздики. Розкладіть ці інгредієнти по оселі та не забудьте про шафи та підвіконня. Проте час від часу варто слідкувати, щоб фрукти не зіпсувалися, щоб не привабити мошок у свій будинок чи квартиру.

Популярне

Подібні новини