Вʼянучі квіти у троянд ніколи не обриваю: один прийом – і на місці старої квітки розпускається по 15 нових

Правильний догляд за трояндою є запорукою її довготривалого цвітіння, яке не один день буде радувати ваш погляд. Дізнайтесь, які дії для цього слід виконати, щоб насолоджуватись красою цих квітів.

Полив троянд, особливо влітку, є важливою складовою задля їхнього здорового росту та розвитку. Очевидно, що під час спеки кущам троянди, які квітнуть, потрібна велика кількість води, але не слід лити її прямісінько на квіти та листя, тому що надлишок вологи, застосування холодної води та погане провітрювання можуть спричинити ряд захворювань троянд.

Для проведення поливу експерти рекомендують вибирати ранкові або вечірні години, використовувати при цьому тільки відстояну теплу воду і наносити рідину виключно на сам ґрунт чи мульчу поруч з корінням. До того ж, необхідно забезпечити досить високу провітрюваність кущів та вчасно здійснювати санітарну обрізку.

Під час сухої погоди на вулиці троянди рекомендовано поливати один раз на 3 або 4 дні, при цьому слід зволожувати ґрунт глибиною приблизно на 20-25 сантиметрів.

Експерти поділились порадами, як правильно доглядати за трояндами
Експерти поділились порадами, як правильно доглядати за трояндами

Для зав’язки бутонів та продовження етапу квітнення троянди потребують фосфор та калій. Крім того, позитивне значення для зовнішнього вигляду троянд мають магній, який відповідає за забарвлення, залізо, як елемент, котрий захищає від хлорозу, бор та марганець. Що стосується азоту, то його експерти радять вносити виключно тільки навесні.

Добриво можна вносити як у сухому, так і в рідкому вигляді. Проте незалежно від структури добрива, спершу слід щедро полити землю довкола куща і вносити підживлення у ґрунт на відстані приблизно 10-15 сантиметрів від стебел, а не в сам центр троянд.

Також один раз на місяць протягом усього періоду літа “королеву саду” можна підживлювати засобом з 10 грамів суперфосфату та сульфату калію на 10 літрів води. У липні місяці до засобу рекомендують додавати 10 грамів нітрофоски, 500 грамів курячого посліду та близько двох склянок золи.

Як народний засіб від шкідників після кожного дощу та раз на 7-10 днів троянду можна регулярно обробляти настоєм з часнику разом з милом або присипати сумішшю тютюнового пилу та золи.

Популярне

Подібні новини