Довго не знала, як швидко освіжити “спітнілу” подушку без прання, аж поки свекруха не показала цей метод

У літній сезон подушки вимагають особливо ретельного догляду. Проте ви можете з легкістю їх очистити навіть без прання. Дізнайтеся, як це зробити за допомогою доступних інгредієнтів.

Подушки – це той предмет, за яким рекомендується достатньо ретельно доглядати, особливо під час літньої спеки. Адже, погодьтеся, набагато приємніше спати на чистих поверхнях. Тому ділимося секретом, як за лічені хвилини прибрати пожовтіння та плями від поту на ваших подушках навіть без застосування пральної машинки.

Для того, щоб видалити забруднення з подушки без прання, вам знадобиться звичайна харчова сода, яка є частим та надійним помічником під час прибирання, а тому її також можна застосувати для догляду за постільною білизною. Цей порошок чудово справляється з абсорбуванням вологи та нейтралізацією неприємних запахів. Саме тому він ідеально підходить для того, щоб позбутися плям поту з подушки.

Експерти радять розсипати соду рівномірним шаром на забруднені ділянки подушки та залишити на декілька годин, щоб засіб подіяв. Після цього використайте пилосос і зберіть залишки порошку соди з поверхні подушки.

Господині розповіли, як очистити та освіжити подушки без прання
Господині розповіли, як очистити та освіжити подушки без прання

Також ви можете приготувати ще один “потужний” розчин на основі соди та оцту, який допоможе у боротьбі з плямами поту, неприємним запахом та жовтизною. Для цього у 5 літрах теплої води слід ретельно змішати 1 склянку оцту, додати 1 столову ложку соди та 1 столову ложку рідкого мила або шампуню. Далі занурте забруднену подушку у цей підготовлений дієвий розчин і зачекайте приблизно 30-40 хвилин, при цьому слід періодично перевертати подушку. Потім промийте її за допомогою чистої води та досить обережно відіжміть, щоб уникнути пошкодження структури наповнювача. Після цього розмістіть подушку на свіжому повітрі або в теплому місці, куди не потраплятимуть сонячні промені, і зачекайте, поки вона повністю висохне. Рекомендується регулярно проводити струшування, щоб попередній об’єм відновився.

Крім того, щоб зберігати подушки якнайдовше свіжими та чистими, експерти радять користуватися захисними чохлами для подушок, щотижня прати наволочки, на регулярній основі здійснювати провітрювання подушок під час сонячної погоди на вулиці. Також, як варіант, можна використовувати спеціальні наволочки, які здатні відштовхувати вологу.

Популярне

Подібні новини