Всього лише 1 столова ложка на 1 відро води, і лілії будуть “буяти” цвітінням: вашої роботи треба мінімум

Лілії – це одні з найкрасивіших квітів у садку, а для того, щоб вони довго радували око своєю красою, їх необхідно підживлювати. Дізнайтеся у цій статті, коли та як правильно це робити.

Зазвичай підживлення лілій проводиться у декілька етапів на сезон. Перший з них припадає на весну. У цей період ліліям дуже необхідний азот, котрий відповідає за те, щоб рослина змогла набрати необхідну кількість вегетативної маси, без якої просто неможливе якісне цвітіння. Найперше підживлення весною вже можна здійснювати на початку танення снігу. Для цього потрібно розсипати сечовину або аміачну селітру по поверхні ґрунту (на 1 квадратний метр 2 столові ложки).

У тому випадку, коли на ділянці є ухил, на якому талі води можуть легко стікати, то підживлення не має сенсу проводити. Краще трішки зачекати, поки підсохне земля, і вже потім вносити добрива. Для підживлення також можна використовувати сечовину, аміачну селітру або заброджений коров’як. Для приготування цього розчину на одне відро води візьміть та розчиніть 1 столову ложку будь-якого з перерахованих засобів (на 1 квадратний метр).

Експерти розповіли, чим варто підживлювати лілії влітку
Експерти розповіли, чим варто підживлювати лілії влітку

Другий етап підживлення лілій проводять влітку. У цей період у рослини якраз починають формуватися бутони. Підживлення азотно-фосфорно-калійними добривами у цей період має позитивне значення на насиченість кольору пелюсток та розмір бутонів. Для цієї підгодівлі можна використовувати нітроамофоску (на одне відро води 1 столова ложка).

Ще одне підживлення лілій влітку потрібно проводити тоді, коли вони цвітуть. Для цього застосовують комплексні добрива, які містять необхідні мікроелементи. Їх рекомендовано використовувати відповідно до інструкції. Крім того, будь-яке підживлення під час літа можна поєднувати з внесенням деревної золи у ґрунт (на 1 квадратний метр 100 г).

Наступний етап підживлення лілій припадає на осінь. У цей період експерти рекомендують використовувати фосфорно-калійні добрива. Для цього на одне відро трішки підігрітої води розводять 1 столову ложку подвійного суперфосфату (або ж 2 ст. л. звичайного) та додають 1,5 столових ложок калімагнезії (на 1 квадратний метр одне відро).

Популярне

Подібні новини