Хімії – ні! Мій город – зразковий: я створила диво-настій, що робить огірки ідеальними. Всього 3 інгредієнти

Однією з найбільш схильних до хвороб культур на городній ділянці городники вважають огірки. Тому за ними потрібно ретельно доглядати та обробляти від недугів.

Є багато хімічних засобів, але якщо ви не хочете їх використовувати – допоможуть народні універсальні методи. Одним із таких є настій з лушпиння цибулі, трав’яний настій та йод.

Такий розчин має унікальні бактерицидні властивості, повністю захищає рослини від інфекцій та бактерій, що запобігає різним хворобам, у тому числі і борошнистій росі, або ж допомагає швидко від них позбутися.

Крім того, трав’яний настій має високий вміст азоту, тому стимулює розвиток вегетативної маси рослини і допомагає їй наростити здорове листя та зав’язі для збирання хорошого врожаю.

 Городники розповіли, чим підживити в липні огірки на городі
Городники розповіли, чим підживити в липні огірки на городі

Щоб зробити такий розчин, необхідно взяти 100 грамів цибулевого лушпиння, покласти у відро з водою, додати трохи свіжоскошеної трави з ділянки, наприклад, кульбаби, кропиви чи будь-які інші бур’яни, і обов’язково додати 3-5 крапель йоду.

Отримане саморобне добриво слід поставити настоятися на 5-6 годин. Далі розчин проціджуємо, заливаємо в ємність з пульверизатором і обробляємо рослини по листку.

Використання такого “еліксиру” має багато переваг: запобігає появі багатьох захворювань рослин, не дає листю пожовтіти та примножує кількість зав’язей.

Підкормка з лушпиння, бур’янів та йоду стане чудовим добривом для огірків з теплиць чи вирощених на відкритому грунту. Обов’язково спробуйте, і переконаєтесь в ефективності цього простого методу.

Не забувайте про регулярний полив, і тоді ви точно зберете щедрий та хрусткий врожай. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини