Спека наступає, а мій перець процвітає: 3 поливи в день коктейлем з цього засобу, і врожай буде хоч в Сахарі

В літній час перець на вашій грядці потребує максимум уваги. Регулярний полив та правильні липневі підживлення неодмінно обернуться щедрим врожаєм.

Оптимальна вологість для перцю становить близько 70%. Поливати потрібно саме під корінь теплою водою, температура якої не менше 22-23 градусів за Цельсієм. Щоб захистити рослини дачники радять обприскувати листя гуматом калію.

Цей засіб справжня знахідка для городу, адже  зміцнює імунну систему рослини і захищає її від несприятливих погодних умов. Для приготування розчину слід взяти одну столову ложку концентрату гумату калію на десять літрів води та провести обприскування за допомогою пульверизатора.

Поливати під корінь перець гуматом теж можна. У цьому випадку розведіть дві столові ложки на відро води і поливайте безпосередньо під корінь рослини раз на два тижні. Таке підживлення зміцнює кущі перцю і приносить величезну користь рослинам та плодам.

Городники розповіли про догляд за перцем у спеку
Городники розповіли про догляд за перцем у спеку

Ще одним засобом для захисту перцю від спеки, коли рослина починає скидати листя та зав’язі, є розчин борної кислоти. Для його приготування розводять чайну ложку борної кислоти на відро води і ретельно обприскують стебло та листя з усіх боків.

Дуже важливо правильно замульчувати ґрунт поруч з перцем за допомогою трави, бур’янів та соломи. Це допомагає зберегти вологу у ґрунті, захистити його від пересихання, а також надати перцю додаткові мікроелементи. Такі прості заходи допоможуть навіть у спекотне літо зібрати хороший врожай. Обов’язково спробуйте!

Популярне

Подібні новини