В моїй квартирі ніколи немає комарів, молі й мух, бо посадила на підвіконні ці рослини: і красиві, і корисні

Літня пора — приємний час не лише для нас, а й для комарів, мух та молі, які з радістю летять до нас в оселю. Аби не допустити цих "гостей", пропонуємо висадити на підвіконні кілька корисних рослин.

Комахи влітку — це справжня морока! Тільки-но включаєш світло ввечері, так вже на стелі свій танок вигарцьовують комарі, мошки, а підступна міль крадеться до наших круп. Інколи навіть москітна сітка не допомагає! Що ж вже казати про раптори з хімічними таблетками. Втім, аби не пустити цих непроханих гостей, є один чудовий лайфхак.

Експерти розповіли, що посадити на підвіконні, аби вдома не було комах

Бар’єром для комах, які надокучають в оселі можуть стати прості рослини, які легко висадити на підвіконні.

Лаванда — одна з найвідоміших рослин, що відлякує крилатих ненажер. Її приємний аромат не тільки створює затишну атмосферу, але й ефективно проганяє міль та комарів. У сушеному вигляді гілочки квітки можна розкладати коло круп, аби ніяка “бяка” у них не завелася.

Базилік — не тільки популярна кулінарна трава, але й потужний репелент для мух. Його насичений аромат діє як природний бар’єр для цих комах. Рослину також дуже легко вирощувати у горщиках, що робить його ідеальним для підвіконня на кухні.

Експерти розповіли, що посадити на підвіконні, аби вдома не було комах

М’ята — ще одна травка, яка має чудові репелентні властивості. Вона відлякує комарів та мух завдяки своєму свіжому аромату. Навіть після зрізання, м’ята дасть нові ароматні листочки, адже це — багаторічна рослина.

Розмарин — це не тільки ароматична приправа, але й ефективний захисник проти дзизкучих летунів. Його ароматні голочки відлякують комарів, при цьому додаючи зелені й елегантності вашому інтер’єру.

Чебрець — ще одна багатофункціональна рослина, яка ефективно відлякує шкідників. Його сильний аромат не до вподоби молі, мошкам, мухам. Чебрець також можна використовувати як приправу до різних страв, що робить його корисним не тільки для захисту від комах, але й у кулінарії.

Популярне

Подібні новини