Свекруха ахнула від розміру моїх качанів: 7 літрів води на тиждень + золота формула підживлення. Рецепт тут

Дотримуючись порад, про які піде мова у сьогоднішній статті, ви зможете виростити здорову і смачну капусту, яка порадує вас своїм урожаєм.

Наприкінці липня та на початку серпня капуста інтенсивно формує качани та нарощує масу плода. У цей час потрібно дотримуватися чітких правил догляду, щоб качан правильно сформувався, не містив нітратів і не був пошкоджений шкідниками та хворобами. Насамперед пам’ятайте, що обривати листя капусти, якщо вони не відпадають самі, не можна! Кожен вручну видалений лист зменшує масу майбутнього качана.

Обов’язково підгорніть кожну рослину і один раз наприкінці липня – початку серпня присипте деревною золою. По одній столовій ложці під корінь буде достатньо. Це підживить рослину необхідними калієм та фосфором. Також не забувайте прополювати бур’яни і розпушувати ґрунт у міжряддях, щоб усі необхідні мікроелементи потрапили до рослини, а також для насичення ґрунту киснем.

Необхідно продовжувати поливати капусту, навіть у серпні, коли починається формування качана. Капуста потребує як мінімум 6-7 літрів води на тиждень, які можна розподілити на два поливи. Недостатній полив призведе до того, що качани будуть погано набирати масу і залишаться дрібними та несмачними.

Дачники розповіли рецепт ефективного добрива для капусти
Дачники розповіли рецепт ефективного добрива для капусти

Також обов’язково підгодовуйте капусту нітрофоскою ближче до середини місяця. Розведіть одну столову ложку нітрофоски на відро води – у такій дозі рослина не зазнає шкоди, а коріння та листя отримають необхідне живлення.

І останнє: обов’язково користуйтеся народними засобами або біопрепаратами для боротьби зі шкідниками. У цей час гусениці, слимаки, капустяні блішки та інші шкідники особливо активні. Для боротьби з ними можна використовувати розчин з молоком, сироваткою, золою або купити спеціальні препарати у садівничому магазині.

 

Популярне

Подібні новини