Мої перці стали зіркою серпневих ярмарків: секрет у 2 склянках цього дармового дива та відрі води. Любуюся!

Щоб зібрати рясний врожай соковитого болгарського перчика - овоч потрібно правильно підгодовувати. Розкриваємо всі серпневі городні лайфхаки.

У серпні перці активно дозрівають і ми збираємо врожай. Щоб цей процес відбувався максимально інтенсивно, нові перчики швидше з’являлися, а раніше висаджені – дозрівали смачними та цукристими, необхідно забезпечити правильні підживлення.

У цей період потрібно вносити під кущі перців тільки калійно-фосфорні добрива, які стимулюють ріст плодів і забезпечують рослини всіма необхідними ресурсами. Такі добрива можна купити в садівничому магазині або ж зробити самостійно. Наприклад, зольний розчин, який не поступається покупним засобам в ефективності.

Щоб приготувати простий зольний розчин, необхідно висипати дві склянки золи у відро з десятьма літрами відстояної чистої води, ретельно розмішати та полити кущі перцю по 1-2 літри під кожен. Якщо зола швидко осідає, її необхідно постійно розмішувати та піднімати із дна. Полив здійснюється на вологий ґрунт двічі на місяць.

Підгодівлі мінеральними добривами радиться робити за допомогою сульфату калію.

Експерти розповіли, чим підживити перці для рясного врожаю
Експерти розповіли, чим підживити перці для рясного врожаю

Для приготування розчину потрібно взяти 20 грамів сульфату калію та відро води. Все разом змішуємо до повного розчинення та раз на 10 днів поливаємо перці з розрахунку 1 літр добрива на кущ болгарського перцю.

Також для підгодівлі підійде брексил кальцій, який захистить перці від розвитку гнилі та хвороб, а також простимулює утворення зав’язей.

Спробуйте такі підгодівлі і ваші перчики будуть рости здоровими і забезпечать вас багатим врожаєм!

Популярне

Подібні новини