Змішую 2 добрива для цибулі та часнику в липні: головки виростають з 2 кулаки. Остання вау-підгодівля

Оскільки в процесі розвитку городніх рослин ґрунт, в якому вони ростуть, поступово втрачає корисні речовини, необхідно вживати відповідних заходів для постійного підвищення його родючості.

Це можна зробити шляхом внесення великої кількості перегною або перепрілого гною, не садити нічого протягом 3-4 років або регулярно використовувати додаткові поживні добрива.

Якщо йдеться про часник і цибулю, цим культурам просто необхідний магній. Наприкінці червня – початку липня їм можна дати сульфат магнію. Таке добриво не тільки не нашкодить ґрунту та плодам, а й наситить рослини сіркою та магнієм.

Цей препарат стимулює процес фотосинтезу, надає листям соковитий зелений колір, сприяє формуванню великих цибулин, допомагає кращому засвоєнню інших поживних речовин, підвищує морозо- та посухостійкість, захищає від деяких грибкових хвороб, а також позитивно впливає на смакові характеристики та терміни зберігання майбутнього врожаю.

Для приготування дієвого підживлення одну столову ложку сульфату магнію ретельно розмішують у 10 літрах води та поливають цибулинні культури під корінь. Це добриво можна покращити, додавши у розчин одну столову ложку сульфату калію. Такий засіб використовують приблизно раз на 3-4 тижні.

Агрономи розповіли про важливу останню підгодівлю цибулі та часнику
Агрономи розповіли про важливу останню підгодівлю цибулі та часнику

Дотримуючись цих простих рекомендацій, можна забезпечити часнику та цибулі необхідні поживні речовини, що сприятиме здоровому росту та багатому врожаю.

Нагадаємо, що досвідчені городники не радять висаджувати часник і цибулю на тому ж самому місці, пояснюючи це тим, що ґрунт повинен “відпочивати” від цибулевих.

Після цибулі краще обирати для посадки помідори, огірки, картоплю, буряк.

Популярне

Подібні новини