Беру 1 л цього інгредієнту на 10 л води, і мої кабачки не впізнати – всі сусіди від заздрості кусають лікті

Кабачки – невибаглива культура. Проте навіть вона може зазнати хвороб. Дізнайтеся у цій статті про ефективні методи, як допомогти рослині знову стати здоровою та відновити врожайність.

Порівняно з іншими культурами, кабачки менш схильні до нападів шкідників та різних хвороб. Проте все ж існує декілька видів хвороб, які можуть спіткати цю рослину. Зокрема, можна виділити антракноз. Це грибок, який вражає всю рослину кабачків. На цю хворобу вказує поява чорних або коричневих плям з обідком жовтого кольору. Дані плями зливаються та можуть спричинити величезні ураження.

Ще однією поширеною хворобою кабачків є борошниста роса. Вона також належить до грибкових хвороб, які заражають стебло, листочки та плід рослини. Головними ознаками цього грибка є поява білого чи сіро-білого нальоту, який з часом набуває коричневого кольору. Листя може стати жовтим, почати в’янути, а згодом і взагалі опасти. Стебло також набуває коричневого кольору та стає ламким. А от плоди можуть бути недорозвиненими та деформованими.

Серед інших грибкових захворювань кабачків експерти також називають білу гниль, яка вражає плоди рослини. Її ознакою є поява на плодах плям чорного або коричневого кольору, які мають здатність стрімко розростатися. Плоди спершу стають водянистими та м’якими, а згодом відбувається процес гниття.

Як подолати хвороби кабачків: корисні поради від городників
Як подолати хвороби кабачків: корисні поради від городників

Крім того, не можна не відзначити таке вірусне захворювання, як мозаїка кабачків. Воно вражає листя рослини, через що на ньому утворюються плями жовтого або зеленого кольору, які з часом деформуються. Листя згодом стає крихким та починає опадати.

Якщо ви шукаєте народні методи боротьби з хворобами кабачків, то вам на допомогу може прийти настій часнику. Для цього на один літр гарячої води візьміть 4-5 подрібнених зубчиків часнику. Дайте йому настоятися приблизно 10-12 годин, після чого розведіть з водою у співвідношенні 1:5.

Ще одним дієвим народним засобом є розчин з молочної сироватки. Для цього на 9 літрів води візьміть 1 літр сироватки та додайте 3 краплі йоду.

Також для того, щоб подолати хвороби кабачків, можна використовувати відвар на основі свіжої трави або сухих квітів ромашки. За допомогою всіх цих перелічених засобів необхідно проводити обприскування лише тільки на листках кабачків.

Популярне

Подібні новини