Секрет рекордного врожаю огірків розкрито: ці дармові “помічники” збільшать врожайність на 50%. Ми в захваті

У сучасному городництві дедалі більшої популярності набуває екологічність. Багато хто відмовляється від хімікатів, віддаючи перевагу натуральним добривам. Сьогодні поговоримо про вермікомпост.

Цей метод для вирощування великого врожаю дуже популярний на Заході, але й у нас він стрімко набирає обертів.

Вермікомпост, або біогумус, — це натуральна органіка, яка миттєво взаємодіє з рослинами, надаючи їм мінеральні компоненти та мікроелементи відразу після внесення. Виробляється він за допомогою звичайних черв’яків, які біологічним чином переробляють компост. Внаслідок цього органіка набуває дивовижно корисні властивості для будь-яких овочевих культур, особливо для огірків.

Вермікомпост або біогумус можна придбати в будь-якому садовому магазині, але його можна зробити й самостійно. Для цього знадобляться пластикові контейнери, органічні залишки та колонія дощових хробаків. Вермікомпост для огірків використовується в невеликих кількостях: приблизно дві склянки сухого вермікомпосту під кожну рослину, які зашпаровуються граблями на глибину кілька сантиметрів.

Городники розповіли, як збільшити врожайність огірків
Городники розповіли, як збільшити врожайність огірків

Також можна зробити розчин: дві склянки вермікомпосту на два літри води для підживлення під кущ. Науково доведено, що врожайність від використання цього засобу може зрости до 50%. Рослини краще ростуть, стають більш захищеними від хвороб, а ґрунт отримує значно більше корисних властивостей.

Обов’язково спробуйте цей метод добрива на своїй ділянці, і врожай будете збирати цілими відрами!

Та не забувайте при вирощуванні огірків і про таку важливу дію, як регулярний полив. Адже без нього зібрати потужний врожай буде, м’яко кажучи, непросто.

Популярне

Подібні новини