Забудьте про хімію: цей кисломолочний диво-коктейль для томатів зробить ваш врожай зірковим. Рецепт тут

Використання кисломолочних продуктів у городництві може суттєво збальшити врожай. Чим вони корисні та як використовуються - читайте далі в матеріалі.

Кисломолочні продукти містять кальцій, кобальт, фосфор, калій, магній, йод, цинк та багато інших корисних речовин. Використовувати кисле молоко можна з кількома цілями: як підживлення, для захисту від хвороб, проти шкідників, а також як стимулятор цвітіння та розвитку плодів.

Це, мабуть, найуніверсальніше добриво для томатів. Перш за все, таке підживлення важливе з точки зору профілактики фітофторозу. Для цього на один літр кефіру беруть 5 крапель йоду та ложку нашатирного спирту, все змішують у відрі води та обприскують по листю. Для кращого формування зав’язей на літр сироватки додають ложку борної кислоти та обробляють томати по листю.

Кисле молоко також можна використовувати як унікальний народний засіб проти шкідників. Хоча попелиця рідко оселяється на томатах, цей засіб може допомогти яблуням, смородині, трояндам та іншим рослинам. Для боротьби з попелицею розбавляють кефір із водою у пропорції один до одного та обприскують рослини. Попелиця не переносить лактозу і на кілометр не наблизиться до рослин.

Як збільшити плодоношення томатів: поради городників
Як збільшити плодоношення томатів: поради городників

Для підживлення кефір або сироватку розбавляють водою у пропорції один до п’яти. Наприклад, на 10 літрів води беруть 2 літри кисломолочних продуктів і поливають томати під корінь по одному літру розчину. Як бачите, кисломолочні продукти дуже ефективні для підживлення рослин.

Використовуючи кисломолочні продукти як підживлення, можна виростити великі та соковиті томати, якими можна буде пишатися. Це перевірено особистим досвідом минулого року, і в цьому сезоні цей метод також буде застосовуватися.

Популярне

Подібні новини